Spor la arestări !

Spor la arestări !
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Singurul infractor din Jorăşti judecat după miezul nopţii – Ion Frunză *

La trei arestări merge şi a patra. Procurorul Ioan Ladan (FOTO), de la Parchetul Tg. Bujor, se distinge în ultima vreme printr-o „aranjare” a răufăcătorilor aşa după cum merită faptele antisociale săvârşite de aceştia.

Fost poliţist în judeţul Bacău, acţiunile penale puse în mişcare de dumnealui rezistă în faţa instanţelor de judecată.

După ani de călcat în picioare legea, Ion Frunză, din Jorăşti, şi-a găsit, în sfârşit, procurorul care să-l propună pentru a fi arestat şi, totodată, judecătorul care să-l trimită, preventiv, cu duba, spre subsolul I.P.J. Galaţi.

Pe numele lui Frunză a fost emis, în lipsă, mandat de arestare pentru 29 de zile.

Sfârşitul ultimei săptămâni din aprilie se anunţa liniştit pentru procurorul Ladan.

Se afla la Oneşti, în familie, când i s-a comunicat că infractorul din Jorăşti, la dosarul căruia lucrase, fusese reţinut de Poliţia Tg. Bujor. Era vineri, 30 aprilie.

Trebuind să fie audiat de îndată, porneşte maşina şi o „taie” spre Bujoru, să „discute” cu Frunză.

Acelaşi lucru l-a făcut, dar în alt oraş, şi magistratul de serviciu în ziua aceea la Judecătoria Tg. Bujor.

Aflat la Buzău, acesta, pentru că era nevoie de prezenţa sa în instanţă, îşi face plinul la maşină şi porneşte şi el spre sud-estul Moldovei, să-l judece pe Frunză. 

Multe capete de acuzare

La zece minute după miezul nopţii, procurorul Ladan îşi audia „clientul”. Infracţiunile „prinse” la dosar:

1.    Tâlhărie. Frunză este surprins, la 18 iunie 2008, de către pădurarul Viorel Tufă, din Jorăşti, pe când, împreună cu Ionuţ N., încărca în căruţă trunchiuri de salcâmi din Pădurea Nedeea, punctul Valea 83. Tăiase fără milă: 2,13 metri cubi! Lemne, nu glumă. Infractorii, cu topoarele în mână. Ca să păstreze materialul lemnos, ameninţă pădurarul cu moartea, aleargă cu topoarele după el.

2.    În ziua de 2 septembrie, acelaşi an, sustrage şi distruge porumb din proprietatea Aproviţei Dimofte, prejudiciind-o de 1353 lei.

3.    În noaptea de 9 spre 10 mai 2009, fură cinci păsări de la aceeaşi femeie.

4.    O lună mai târziu, şi anume, la 3 iunie, pe la ora 19.00, este surprins de părţile vătămate Ioan Palade şi Gheorghe Palade sustrăgând lemne de foc, împreună cu omul său de încredere Gheorghe Blănaru, din curtea lui Petru Sârbu. Ca să-şi asigure scăparea, Ion Frunză, violent, îl loveşte pe Gheorghe Palade cu pumnul în faţă. Făptuitorii izbutesc să plece cu lemne în valoare de 700 lei.

5.    Pe 26 iulie 2009, în jurul orei 11.30, îl ameninţă cu moartea pe Costică Tamvuia, vecinul său, pe motiv că îşi permisese să stea de vorbă cu unul dintre poliţiştii din Jorăşti.

6.    La 23 martie a.c., împreună cu Ionuţ N., sustrage zece dale din beton, mari, proprietate a A.N.I.F. Tecuci., dislocându-le de la canalul marginal al drumului ce duce spre Băneasa, punctul Valea Ţărnii. 

Ca apărător, un avocat numit din oficiu. La ora 2.30, gata cu Frunză. Bun de invitat să urce în dubă.

Citit 2300 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.