Marinela Dobrea vrea daune morale

Marinela Dobrea vrea daune morale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Epopeea ex-directoarei nu s-a încheiat * În timp ce la Galaţi este judecată pentru fapte de corupţie, la Tribunalul Mureş obţine repunerea în funcţie * Noua sa adresă: la Reghin * Acolo de unde furniza pantofii 44-46 pentru copii

Aventurile ex-directoarei Marinela Dobrea continuă. La un an şi jumătate de la declanşarea scandalului la „Protecţia Copilului Galaţi”, relatat în amănunt de „Viaţa liberă” în peste o sută de articole, fosta directoare, dată afară de Consiliul Judeţului Galaţi, e pe cale să se întoarcă în forţă.

În urmă cu câteva zile, ea a obţinut o hotărâre a unei instanţe, care obligă CJ Galaţi să o reinstaleze în funcţia de şef al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, să-i plătească salariile pe ultimul an, plus daune morale de 5.000 de lei.

Justiţia românească se sincronizează la perfecţie. O instanţă dintr-un judeţ decide repunerea în drepturi a unui fost director de instituţie publică, în timp ce DNA din alt judeţ trimite aceeaşi persoană în judecată pentru corupţie.

Cazul nu este chiar necunoscut gălăţenilor, pentru că este vorba despre ex-directoarea de la DGASPC, Marinela Dobrea.

În timp ce la Tribunalul Galaţi este judecată alături de alte şapte persoane pentru fapte de corupţie, Marinela Dobrea şi-a recâştigat fotoliul de director de la DGASPC în urma unei hotărâri a Tribunalului Mureş, secţia Contencios Administrativ şi Fiscal.

Cum e posibil aşa ceva? Aflaţi citind noile giumbuşlucuri ale talentatei doamne Dobrea, pline de picanterii şi coincidenţe cel puţin stranii şi cu siguranţă grăitoare.

Decizie surprinzătoare

„Tribunalului Mureş, secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, în numele legii decide:

Admite cererea formulată de către reclamanta Dobrea Marinela, domiciliată în Reghin, str. Pictor Grigorescu, nr. 19, jud. Mureş, în contradictoriu cu Consiliul Judeţean Galaţi, cu sediul în str. Eroilor nr. 7, jud. Galaţi, în parte.

Anulează hotărârea nr. 165 din 26.02.2009 emisă de Consiliul Judeţean Galaţi prin care i s-a aplicat reclamantei sancţiunea disciplinară de destituire din funcţia publică de director general al DGASPC Galaţi.

Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Galaţi să-i plătească reclamantei despăgubiri egale cu salariile indexate şi reactualizate cu indicele de inflaţie începând cu data de 26.02.2009 şi până la reintegrarea în funcţia avută.

Obligă pârâtul la plata în favoarea reclamantei a sumei de 5000 de lei cu titlu de daune morale”.

Aceasta este decizia din 21 mai a Tribunalului Mureş, însă ea poate şi probabil că va fi atacată la Curtea de Apel, ceea ce înseamnă că bătălia încă nu s-a încheiat.

Din nefericire pentru Consiliul Judeţului Galaţi, la fel ca acţiunea în instanţă a Marinelei Dobrea, şi recursul se va judeca tot pe terenul acesteia, adică la Tribunalul Mureş.

Proces la Mureş, decizie favorabilă Marinelei Dobrea

Aici intervin coincidenţele şi legăturile stranii. În primul rând este vorba despre domiciliul Marinelei Dobrea.

Deşi se ştie că locuia / locuieşte în Galaţi, din decizia Tribunalului Mureş, reiese că reclamanta are domiciliul în Reghin. E foarte posibil ca Marinela Dobrea să îşi fi făcut acolo mutaţie tocmai pentru a putea ataca decizia sa de destituire în judeţul Mureş, şi nu la Galaţi.

Bun, dar unde s-a mutat doamna Dobrea? Ei bine, se pare că la mijloc intervine un vechi amic al dumneaei (şi nu doar amic, dacă e să ascultăm gurile rele), Sandor Borsos, cu care Marinela Dobrea a făcut afaceri pe când era la cârma DGASPC Galaţi.

Sandor Borsos locuieşte în Reghin, unde deţine firma SC SANREG SRL.

Aţi ghicit, este exact firma care a furnizat „Protecţiei Copilului” pantofii mărimea 45-46 pentru copiii aflaţi în grija instituţiei gălăţene.

De altfel, Marinela Dobrea şi Sandor Borsos sunt amândoi trimişi în judecată în acelaşi dosar de DNA Galaţi pentru fapte de corupţie, dosar care a avut doar un prim termen, în care judecata s-a amânat.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: DOBREA MARINELA, fost director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete având ca rezultat obţinerea pe nedrept  de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea şi fals intelectual, BORSOS SANDOR, asociat şi  administrator la SC SANREG SRL Reghin, judeţul Mureş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice…”, se arată în rechizitoriul trimis către instanţă de procurorii DNA. Acestea ar fi legăturile concrete dintre Marinela Dobrea, Sandor Borsos, SC SANREG SRL, oraşul Reghin, judeţul Mureş pe care le avem la dispoziţie. Restul ar intra doar în zona supoziţiilor.

În orice caz, în acest moment mingea se află în curtea CJ Galaţi, care poate să atace decizia de la Mureş.

Din păcate, preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, nu a putut fi contactat ieri pentru a-şi exprima punctul de vedere. Din câte se pare, totuşi, preşedintele CJ aşteaptă să primească oficial sentinţa Tribunalului Mureş, urmând ca apoi să facă declaraţii publice.

De asemenea, în ciuda încercărilor noastre, nici Marinela Dobrea nu a putut fi contactată. După ce, la ultima întâlnire ne-a spus că nu mai face niciodată declaraţii presei, refuzând să ne ofere numărul de telefon, ieri am reuşit să găsim un număr, la care iniţial ni s-a respins apelul, iar ulterior a răspuns cineva care ne-a spus că este vorba despre o greşeală.

CJ a lucrat meticulos în „cazul Dobrea”

Decizia Tribunalului Mureş e cu atât mai surprinzătoare cu cât CJ Galaţi nu a grăbit nicio secundă procesul de demitere a Marinelei Dobrea de la DGASPC, tocmai pentru a nu face erori.

Deşi presa şi opinia publică au cerut la momentul respectiv decizii imediate, reprezentanţii Consiliului Judeţului au parcurs toate etapele ca la carte până la demitere, tocmai pentru a evita decizii surprinzătoare ale Justiţiei.

Decizii care însă, până la urmă, au venit!

Citit 2697 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.