Hoții din străinătate au umplut arestul Poliţiei Galați

Hoții din străinătate au umplut arestul Poliţiei Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Trei infractori căutați pentru fapte grave pe teritoriile tot atâtor state europene au ajuns în custodia poliției, la finele săptămânii trecute. Doi sunt cetățeni români, iar unul este un basarabean, care, în ciuda faptului că era urmărit internațional, a vrut să treacă granița în România, pe la Oancea. Pe nume Iurie Melnic, moldoveanul în vârstă de 20 de ani a fost reținut de Poliția de Frontieră de la noi, după ce agenții l-au depistat ca urmărit, în baza unui mandat emis de autoritățile din Italia, prin care acesta era căutat pentru furt și ultraj la polițist. Basarabeanul a fost dus în fața unui judecător de la Curtea de Apel Galați, care a  dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării.

În arestul Poliției Galați a ajuns și un mătcaș de 34 de ani, oprit în trafic, pe DN 25. George Adrian Chirițoiu era urmărit internațional în baza unui mandat de arestare emis în lipsă de autoritățile austriece, fiind acuzat de comiterea mai multor furturi din bancomate. Chirițoiu a fost reținut și arestat în urma deciziei Curții de Apel. El va fi extrădat în Austria, unde va fi cercetat și condamnat.

Cel de-al treilea infractor plecat din Galați să sperie vestul și reținut zilele trecute a fost Adrian Rotaru, de 21 de ani, acuzat de comiterea mai multor furturi în Cehia. Poliția de acolo avea motive întemeiate să ceară arestarea lui, însă românul a reușit să se întoarcă acasă. A fost depistat în fața unui bloc de pe strada Siderurgiștilor și încarcerat în arestul IPJ Galați, pentru 24 de ore. Spre deosebire de ceilalți doi, Rotaru a reușit să îi convingă pe judecători și poate aștepta extrădarea în libertate. Nu a primit mandat și a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

Citit 3728 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.