Înşelăciune reală, la Real!

Înşelăciune reală, la Real!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aţi mai auzit de o înşelăciune cu cod de bare? Ei bine, o asemenea faptă penală a fost comisă la Galaţi de către Axente Alexandru, fost angajat la Hypermarketul Real din octombrie 2008 până în februarie 2010.

Acesta, conform fişei postului, îi asista pe clienţii magazinului la cumpărare, desfăşura activităţi specifice de raion, menţinându-l în cele mai bune condiţii de prezentare.

Asta până când i-a trecut prin cap să achiziţioneze nişte DVD-uri şi o consolă pentru jocuri, marca Sony, în valoare de 2.514 lei. A vrut, dar la un preţ mai mic dacă s-ar fi putut şi… s-a putut.

S-a gândit şi a hotărât  că poate să o facă prin schimbarea codurilor de bare. Zis şi făcut; a dezlipit codurile de bare de la patru jocuri X BOX, lipind alte coduri ce corespundeau unor produse mai ieftine, în valoare de 9,99 lei fiecare. La casă a  achitat preţul de 50,30 lei în loc de 915 lei.

Pe 13 februarie 2010 a schimbat codurile de bare ale unei console Sony în valoare de 1.599 lei cu cele ale altui produs în valoare de doar 175  lei şi, la casă, a achitat 175  de lei.

În total, a cumpărat bunuri de 2.514 lei doar cu 225 de lei, provocând firmei la care a lucrat o vreme un prejudiciu de 2.289 lei.

Aşa cum reiese din rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi fapta sa a fost calificată drept înşelăciune în formă continuată.

Firma şi-a recuperat prejudiciul aşa că nu s-a constituit  parte civilă în proces. Asta nu înseamnă că A.A. a fost absolvit şi de partea penală a chestiunii.

Citit 2142 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.