Administratori de 200 de euro!

Administratori de 200 de euro!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

SC Tomaso SRL - altă ţintă recentă a comisarilor Gărzii Financiare Galaţi. Din verificări a reieşit că administratorii firmei au depus declaraţii şi deconturi privind obligaţiile de plată către bugetul de stat şi respectiv TVA doar pentru septembrie 2009, fără să depună şi declaraţia informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile făcute pe teritoriul României pe semestrul II 2009.

Ulterior, în urma verificărilor făcute la  SC Navmaro şi Pronavserv, din Galaţi, a reieşit că  cei de la Tomaso au livrat materiale  pentru care au  întocmit facturi în valoare de 371.534,21 lei.

S-a mai aflat că, în perioada august-octombrie 2009, Tomaso SRL Galaţi a livrat către Pronavserv diverse alte materiale  în valoare de 828.140,63 lei.

Referitor la aceasta, administratorul Tomaso din acea perioadă, Dobre Marioara, a declarat că proveneau de la depozite din Galaţi şi din ţară, contravaloarea acestora fiind achitată cu numerar. Nu a oferit însă niciun fel de date ale furnizorilor.

De fapt, „responsabilii” Tomaso SRL au comercializat mărfuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată legal, declarând doar o parte din veniturile astfel obţinute şi din TVA colectată.

Mărfuri fără provenienţă, gaură la buget

Procedând aşa au creat un prejudiciu la buget de 352.845,54 lei. În această situaţie în care atât fostul, cât şi actualul administrator al societăţii controlate,  Dobre Marioara, respectiv Capră Adrian, refuză să prezinte documentele de evidenţă contabilă, echipa de control financiar-fiscal a înaintat şi o sesizare penală către organul de cercetare penală.

În fine, cel de-al doilea administrator, Capră Adrian, a declarat că a ajuns administrator al societăţii contra 200 de euro şi că a semnat nişte hârtii fără să le citească…

Ca să vezi, nu-i aşa că nu-i nicio surpriză?

Citit 1681 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.