Nou-născută, ucisă cu sânge rece de mamă și bunică. Crimă abominabilă la Rădeşti

Nou-născută, ucisă cu sânge rece de mamă și bunică. Crimă abominabilă la Rădeşti
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

O crimă teribilă a cărei victimă a fost un bebeluș abia venit pe lume a avut loc la finele săptămânii trecute, în comuna gălățeană Rădești. O femeie în vârstă de 40 de ani a născut acasă și apoi, cu complicitatea bunicii, a lăsat copilul să moară în frig. Poliția s-a autosesizat, după ce mama criminală s-a lăudat că a născut. Ambele femei au fost arestate și riscă chiar și detenția pe viață.

Casandra Ioviță (71 ani) și fiica sa, Manuela (40 ani), trăiau în aceeași gospodărie din comuna gălățeană Rădești. Până zilele trecute, femeia mai tânără purtase în pântece rodul relației cu cine știe cine, pentru că era cunoscută în sat că își ducea zilele, în concubinaj, cu cine apuca. În noaptea de 9 spre 10 noiembrie, i-a venit sorocul să nască și, ajutată de mama ei, a adus pe lume o fetiță. Ceea ce a urmat întrece orice imaginație. Ambele femei, care ar fi trebuit, conform vârstei, să manifeste o urmă de maturitate și, de ce nu, de instinct matern, au decis să lase copilul să moară. L-au abandonat lângă gardul din fundul grădinii, în frig, printre câini și pisici. Timp de două zile, pruncul a stat acolo, cele două mai aruncându-i din când în când câte o privire. În acel timp, Manuela și-a făcut timp să meargă prin sat, să le spună oamenilor că "a scăpat de burtă, că a născut o fetiță". Oamenii, care știau că nu are un bărbat stabil, s-au mirat și s-au întrebat unde e copilul și de ce mama nu stă cu el, așa cum ar fi fost normal. Zvonurile au ajuns și la Primărie, și la Poliție, așa aflându-se de grozăvie. Pe 12 noiembrie, dimineață, copilul a fost găsit mort lângă gardul unde fusese abandonat.

"La fața locului a fost găsit cadavrul unui copil nou-născut, de sex feminin. Din declarațiile mamei, a reieșit că aceasta fusese născută în noaptea de 9 spre 10 noiembrie. S-a stabilit că decesul a survenit în intervalul 9-11 noiembrie, una dintre cauze fiind șocul hipotermic", a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. Casandra și Manuela Ioviță au fost reținute pe loc și arestate ulterior, după ce Tribunalul Galați a emis mandate de arestare preventivă pentru omor calificat în variantă agravantă. Ambele sunt acuzate că au ucis fetița, fiind pe deplin conștiente, anchetatorii reținând că au comis fapta cu gesturi de cruzime, prin lăsarea în frig și la discreția animalelor. Dacă vor fi găsite vinovate, riscă pedeapsa maximă, care poate ajunge chiar și la detenția pe viață. Din fericire, Manuela Ioviță nu mai are alți copii.

Citit 4480 ori Ultima modificare Joi, 18 Noiembrie 2021 02:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.