Proxeneții Spaidăr - învoire din arest și Crăciun în familie. Cu averea sechestrată, în așteptarea sentinței

Proxeneții Spaidăr - învoire din arest și Crăciun în familie. Cu averea sechestrată, în așteptarea sentinței
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Doar unul dintre membrii clanului acuzat de trafic de minore nu a putut "ajunge" la masa de Crăciun. Cristi Ali, zis Cristi Spaidăr, petrece sărbătorile în penitenciar, aflat fiind în executarea unei pedepse de aproape șapte ani, pentru tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. Ceilalți membri ai familiei, de la fratele Vali, tatăl Marian, mama Reta, la iubita Georgiana, toți judecați pentru exploatarea sexuală a mai multor tinere, printre care și minore, sunt acum împreună, după ce Curtea de Apel nu a mai fost de acord cu Tribunalul și i-a plasat în arest la domiciliu.

A trecut un an și jumătate de când o întreagă familie din Galați a ajuns în fața instanței de judecată sub acuzația de trafic de minore. Clanul făcut deja celebru de unul dintre fii, Cristi Ali - zis Cristi Spaidăr - este acuzat de fapte extrem de grave, în urma cărora  ar fi câștigat sume de ordinul sutelor de mii de euro, după cum au reușit să estimeze procurorii DIICOT. Adepți ai unei opulențe și ai unui lux ostentativ afișat, imposibil de realizat din activități legale, fiii Spaidăr, Cristi și Vali, fuseseră, potrivit anchetatorilor care au cerut judecarea lor pentru exploatare sexuală a tinerelor care au îndrăznit să depună mărturie împotriva lor, protagoniștii, capii rețelei. Practic, ei erau cei care atrăgeau fetele în mrejele afacerii, convingându-le să le fie iubite. Invariabil, "iubitele" ajungeau în grija mamei Reta, susțin anchetatorii, care avea ca misiune să le controleze. Investițiile trebuiau recuperate rapid, astfel că fetele erau obligate la prostituție, iar banii ajungeau la familie. Sumele erau reinvestite în case, terenuri și mașini, celebru fiind autoturismul Lamborghini Aventador, vândut la licitație anul acesta, după ce Tribunalul și-a dat girul ca bolidul de sute de mii de euro să fie valorificat înainte de finalizarea procesului. 220.000 de euro a fost suma obținută din valorificarea mașinii cu care Cristi Spaidăr făcea impresie pe rețelele de socializare și în rândul tinerelor, potențiale victime.
Odată cu destructurarea rețelei, frații Spaidăr și tatăl lor, Marian, au ajuns după gratii, iar mama, Reta Șerban, era plasată sub control judiciar, după ce fuseseră ridicaţi din aeroport de polițiștii de la Crimă Organizată. Cu Cristi în penitenciar, condamnat la 6 ani și 9 luni de închisoare după ce a agresat un cunoscut medic ginecolog și a înjunghiat un taximetrist, familia a fost despărțită până în primăvara acestui an, când magistrații Curții de Apel au dat curs contestației inculpaților aflați în arest și au dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Vali Spaidăr și tatăl Marian s-au întors acasă, lucru imposibil deocamdată pentru Cristi, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate. De Crăciun, justiția le-a făcut o nouă favoare lui Vali Spaidăr și tatălui său, Marian, oferindu-le câteva ore de libertate, pentru a participa la un eveniment în familie. Conform unei decizii a Tribunalului Galați, Vali Spaidăr a primit permisiunea ca marți, 28 decembrie, să părăsească domiciliul unde este arestat pentru a merge la o biserică de pe raza municipiului Galați și la un restaurant din Vânători. În acest timp, mama Reta Șerban și Georgiana Ghinea, au scăpat și de sub controlul judiciar, așa că au libertate deplină de mișcare.

În ianuarie, din nou în instanță

Dosarul în care justiția va trebui să le facă dreptate fetelor traficate și exploatate sexual de clanul Spaidăr a intrat în al doilea an de când se află pe masa judecătorilor, timp în care au fost bifate 14 termene, presărate cu numeroase amânări. Un al 15-lea termen a fost stabilit, chiar dinainte de Crăciun, pentru data de 26 ianuarie 2022, când ar trebui audiată una dintre victime și mai mulți martori. Dacă data finalizării în primă instanță este greu de preconizat, măcar o preliminară asigurare a acoperirii prejudiciului, estimat la circa 700.000 de euro, a fost menținută. Anchetatorii au dispus instituirea sechestrului pe trei vile, două la Vânători și una pe Arcașilor, pe un teren, un autoturism, pe suma de 1.073.263,50 lei obţinută ca urmare a vânzării autovehiculului marca Lamborghini 834 R Aventador, dar și asupra unor sume de bani.

Citit 6985 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Ianuarie 2022 12:34

7 comentarii

 • postat de Din Galati
  Miercuri, 29 Decembrie 2021 18:46
  188.25.131.***
  Mi se pare mie sau de cand a intrat PSD la guvernare justitia e ca inainte, cateva exemple:
  -sorin oprescu se rejudeca dosarul,
  - nastase a iesit nevinovat,
  - asta si alti de genul sunt sensibili si trebuie intelesi,
  - dosarul colectiv si revolutia e unde era si acum 1-2-3ani,
  - Mario iorgulescu, nimic
  - sebastian ghita, nimic
  - danilet a fost dat afara pe motive.

  Etc.

  Poate mi se pare.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Dinu
  Miercuri, 29 Decembrie 2021 16:13
  5.13.210.***
  Justiție de kaka .Bine ca vor pensii speciale.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Roman, din pacate
  Miercuri, 29 Decembrie 2021 12:24
  5.13.234.***
  Pai, nu trebue sa face și ei sărbătorile în famelie?!
  Jalnică justiție.
  3
  32
  Raportează
 • postat de Catalin
  Miercuri, 29 Decembrie 2021 09:20
  185.53.196.***
  Judecători corupti.
  2
  33
  Raportează
 • postat de Cristi
  Miercuri, 29 Decembrie 2021 07:18
  89.39.81.***
  Pai proxeneții sunt familiști, e normal da facă Crăciunul împreună cu victimele și colaboratorii. Eliberați și dealerii de droguri, nu de alta dar n-au omorât pe nimeni. Mulțumim magistraților! La multe pensii speciale că voi sa aveți!
  2
  33
  Raportează
 • postat de Ren
  Miercuri, 29 Decembrie 2021 06:10
  5.13.239.***
  Cred ca e ceva ,,ne-copt,, la Curtea de Apel,, nu e prima data cand se intortochiaza sentintele dupa bunul plac , multor indivizi cu antecedente in viata de zi cu zi., pentru unii e o incurajare a faradelegilor stiind ca acolo vor avea scapare sigura cat de cat.
  2
  27
  Raportează
 • postat de Dds
  Miercuri, 29 Decembrie 2021 00:55
  89.137.231.***
  Am un loc de munca pentru el ! Accepta sau dupa ce va iesi din puscarie isi va relua obiceiurile?
  3
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.