Hoții de găini, surclasați de ”pirații” cardurilor în 2021

Hoții de găini, surclasați de ”pirații” cardurilor în 2021
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În Galațiul anului 2021, în plină pandemie, nici furturile nu au mai fost ca altădată! Oficial, au fost mai puține și în mare majoritate mutate în zona infracționalității electronice. Cu alte cuvinte, hoții au furat mai puține lucruri și s-au apucat să atace conturile bancare. 

Cel puțin asta declară conducerea IPJ Galați, care, trăgând linie la finalul unui an greu din toate punctele de vedere, a ajuns la concluzia că mutarea infracționalității împotriva patrimoniului în zona ”intelectuală” a constituit marea provocare și pentru hoți, și pentru victime, și pentru poliție. Peste 90 la sută este creșterea pe care au cunoscut-o spargerile de conturi, în timp ce furturile clasice, cel puțin cele sesizate, au avut o scădere timidă de aproape patru procente față de 2020. ”Atât numărul infracțiunilor de furt din societăți comerciale, cât și cel al furturilor din locuință au scăzut, comparativ cu anul 2020, în procent de 0,21 la sută, respectiv, 18,60 la sută. O scădere cu 25 la sută a fost înregistrată și în ceea ce privește furturile de auto”, a explicat cms. șef Cornel Mototolea, inspectorul-șef al IPJ Galați. Gălățenii nu și-au pierdut însă apetența pentru mașini scumpe, chiar dacă nu și le pot permite. În cursul anului trecut, polițiștii din Galați au identificat pe raza județului 25 de autovehicule furate din spațiul Uniunii Europene, valoarea totală a vehiculelor ridicându-se la 300.000 de euro.

Tâlhăriile, o problemă

Cu toate acestea, nu toți hoții au renunțat la ”tradiție”. Îndeosebi cei care au practicat stilul de furt prin violență, aspect recunoscut de însuși șeful Poliției gălățene. Mai mute grupuri de indivizi care atacau femei pe stradă pentru poșete au făcut obiectul unor anchete în cursul anului trecut. ”Au fost două grupuri, de patru și, respectiv, trei tineri, care aveau ca mod de operare smulgerea poșetelor pe stradă, precum și un alt individ care acționa de pe bicicletă”, a precizat șeful Poliției Galați. Potrivit sursei citate, majoritatea faptelor sesizate având ca obiect tâlhării au fost soluționate prin identificarea autorilor și trimiterea acestora în judecată.

Citit 2942 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Februarie 2022 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.