Radu Mazăre, aşteptat din nou la Galaţi

Radu Mazăre, aşteptat din nou la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un nou termen în dosarul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, contestă o situaţie de incompatibilitate sesizată de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) se va judeca astăzi, 22 iunie, la Curtea de Apel Galaţi.

Până în acest moment, procedurile juridice specifice şi tertipurile avocăţeşti de care au uzat ambele părţi au făcut ca fondul acestei cauze să nu fie încă discutat.

Precizăm faptul că la termenul anterior, magistraţii au decis ca prelungirea procesului să aibă loc pentru ca reprezentanţii ANI să se prezinte în faţa judecătorilor şi răspundă interogatoriului, dar şi pentru a depune anumite documente solicitate.

În acelaşi timp amintim că războiul dintre primarul de la Constanţa şi ANI a apărut după ce Mazăre a contestat concluziile unor cercetări făcute de către instituţie în privinţa unei stări de incompatibilitate, generată de faptul că, în anul 2003, timp de 6 luni, acesta ar fi deţinut concomitent atât funcţia de primar al municipiului Constanţa, cât şi pe cea de administrator la o societate comercială.

Primarul Constanţei a susţinut că este vorba despre o eroare făcută de reprezentanţii Registrului Comerţului.

Cauza a ajuns să fie discutată la Galaţi după ce ANI a cerut strămutarea de la Curtea de Apel Constanţa către instanţa similară din judeţul nostru, invocând notorietatea şi influenţa pe care ar putea avea-o primarul constănţean.

Magistraţii au dispus disjungerea cauzei, rezultând astfel două dosare, dintre care unul face referire la anularea actului administrativ, iar celălalt la suspendarea executării actului administrativ. 

Citit 798 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.