Adjunctul Poliţiei și șeful de la Judiciar au fost trimiși acasă

Adjunctul Poliţiei și șeful de la Judiciar au fost trimiși acasă
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cel puțin pentru următoarele 60 de zile, cât durează controlul judiciar instituit de procurori, comisarul-șef Daniel Miron, adjunct al șefului IPJ Galați, numărul doi la comanda instituției, și comisarul-șef Ionuț Surugiu, șeful Serviciului de Investigații Criminale, nu mai au voie să exercite profesia de polițist. Celor doi le-au fost suspendate raporturile de muncă și nu au voie nici să poarte armă sau să părăsească țara.

Dosarul penal deschis în urmă cu trei ani, după verificările Corpului de Control al MAI la IPJ Galați, în urma cărora au fost constatate nereguli în centralizatoarele de pontaje ale personalului, are consecințe grave pentru cel puțin doi dintre cei cinci presupuși suspecți.

Comisarul-șef Danel Miron, până ieri adjunct al inspectorului șef al IPJ Galați, cel care a deținut a doua funcție ca importanță în instituție în ultimii 12 ani, și unul dintre subalternii săi, comisarul șef Ionuț Surugiu, aflat în fruntea Serviciului de Investigații Criminale de circa cinci ani, au fost plasați sub control judiciat pentru următoarele 60 de zile, măsură care atrage o serie de interdicții, ce vizează inclusiv posibilitatea ca aceștia să mai vină la serviciu. Deoarece presupusele fapte de fals intelectual, uz de fals și abuz în servciu au avut loc în cadrul serviciului și în legătură cu serviciul, iar în dosar mai sunt cercetați și alți ofițeri de rang înalt din IPJ, procurorii au decis să le interzică celor doi să își mai exercite profeșia, adică să facă orice muncă de poliție. Măsura a fost comunicată conducerii Poliției, care a fost nevoită să dispună măsurile administrative aferente.

"Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați a pus în mișcare acțiunea penală față de cei doi polițiști, dispunând, totodată, măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, cu interdicția exercitării profesiei de polițist. Ca urmare, în aceeași zi, s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pentru cei doi, pe toată perioada măsurii preventive a controlului judiciar", ne-a comunicat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Conform ordonanței prin care s-a dispus măsura controlului judiciar, Miron și Surugiu vor trebui să se spună unor reguli de supraveghere. Ei vor trebui să se prezinte în fața procurorului ori de câte ori sunt chemați, să informeze Parchetul despre schimbarea locuinței și mijloacele de existență și să ceară în prealabil permisiunea de a părăsi țara. Cei doi ofițeri nu vor avea voie să ia legătura în niciun fel cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și nici cu alți suspecți din dosar, și nici să dețină sau să folosească arme. Suspendarea celor doi ofițeri din funcțiile strategice pe care le ocupau duce la vacantarea posturilor și la necesitatea ca pe locurile rămase libere, cel puțin pentru următoarele 60 de zile, să fie desemnați, ca interimari, alți șefi.

Reamitim că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați a pus în mișcare acțiunea penală împotriva polițiștilor sub acuzații de fals inelectual, uz de fals și abuz în serviciu pentru presupuse fapte comise în perioada 2015-2018, prin care aceștia ar fi întocmit în fals centralizatoarele privind orele prestate în zilele de weekend și în sărbătorile legale, pentru care nu s-ar fi făcut compensarea cu 175 la sută, potrivit legii, ci doar cu 75 la sută. Falsurile ar fi avut la bază date consemnate tot în fals în centralizatoarele de la Serviciul de Investigații Criminale [detalii în articolul Situație fără precedent la vârful IPJ. Șefi din Poliția Galați, acuzați de fals și puși sub control judiciar]

Citit 3709 ori Ultima modificare Vineri, 15 Aprilie 2022 00:10

4 comentarii

 • postat de Avocat
  Joi, 14 Aprilie 2022 16:52
  37.163.188.***
  Da dar problema este că vor avea pedepse blânde. Nu vă faceți vise că avem legi, un statut al polițistului cum trebuie. De asta nu se tem să comită tot felul de infracțiuni pentru că nu au teamă de lege. Cu siguranță au făcut mizerii și mai mari dar nu pot fi dovedite pentru că protocolul sri-justitie a fost declarat neconstituțional de către dorneanu, pesedistul care a fost în vizită în Rusia în ciuda tuturor avertismentelor nimic nu e la întâmplare.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Un cetățean....
  Joi, 14 Aprilie 2022 14:02
  5.14.151.***
  Dumnezeul nostru nu doarme!!! Totul se plătește. Miron este doar unul dintre șefii poliției gălățene care confundă IPJGalati, cu o societate comerciala care îi aparține.
  2
  34
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Joi, 14 Aprilie 2022 13:22
  86.124.200.***
  "Siguranta si incredere " zici ?
  2
  31
  Raportează
 • postat de Anti spaga
  Joi, 14 Aprilie 2022 13:19
  217.92.254.***
  Avem si procurori corecti la Galati.Bravo lor!
  12
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.