Acuzații de ucidere din culpă a unui mic sportiv. Dosar trimis în judecată

Acuzații de ucidere din culpă a unui mic sportiv. Dosar trimis în judecată
În imagine - Florin Mirea, Tiberiu Grosu, Ovidiu Mangu
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

La un an de la tragedia în urma căreia un copil a murit pe Stadionul "Dunărea", după ce a fost strivit de o placă de beton desprinsă dintr-un gard, procurorii au ajuns cu dosarul la Tribunalul Galați. Acuzațiile menționate în rechizitoriu sunt îndreptate împotriva Fundației Sportul Gălățean, ca persoană juridică, președintelui acesteia de la acea vreme, Florin Mirea, împotriva lui Ovidiu Mangu, antrenorul echipei din care făcea parte copilul ucis și a lui Tiberiu Grosu, organizatorul competiției. Toți au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă.

Din probele administrate de procurori, în baza cărora au fost formulate acuzațiile și s-a dispus trimiterea în judecată, a rezultat că "persoana juridică Fundația Sportul Gălățean nu a respectat măsurile de prevedere pentru desfășurarea unei activităţi, respectiv, turneul de fotbal <<Cupa Iepurașului>>, punând, în perioada 23 aprilie 2021 - 24 aprilie 2021, la dispoziția A.C.S.S. Galaţi (în baza unui protocol încheiat anterior), în vederea folosirii cu titlu gratuit, Stadionul <<Dunărea 2>>, proprietatea municipiului Galaţi, pe care îl administra, împrejmuit cu gard de beton, din care lipsea o placă, iar din cauza acestui fapt s-a creat un spaţiu într-o porţiune din gard, în partea inferioară, prin care la data de 24 aprilie 2021 un minor, care a participat la competiţia sportivă menţionată, a încercat să iasă în exteriorul stadionului pentru a-şi satisface nevoile fiziologice, context în care două plăci de beton situate în partea superioară a porţiunii de gard din care lipsea o placă de beton s-au pus în mişcare şi l-au surprins, provocându-i leziuni traumatice care i-au cauzat decesul".
În acest context, fostul președinte al fundației, Florin Mirea, a fost și el acuzat de ucidere din culpă, pentru că "nu a respectat măsurile de prevedere pentru desfăşurarea unei activităţi, respectiv, turneul de fotbal <<Cupa Iepuraşului>>, punând la dispoziţia A.C.S.S. Galaţi (în baza unui protocol încheiat anterior), în perioada 23 aprilie 2021 - 24 aprilie 2021, pentru organizarea turneului, Stadionul <<Dunărea 2>>", dar și Ovidiu Mangu, antrenorul echipei din care făcea parte copilul rănit, deoarece "nu a supravegheat jucătorii echipei pe care o antrena, fapt ce a permis ca un minor, component al echipei, să încerce să iasă în exteriorul stadionului". Lista inculpaților este încheiată de Tiberiu Grosu, reprezentant de fapt al A.C.S.S. Galaţi, care "nu a respectat măsurile de prevedere pentru desfăşurarea unei activităţi, respectiv, turneul de fotbal <<Cupa Iepuraşului>>, pe care l-a organizat, punând la dispoziţia echipelor participante, formate din minori, Stadionul <<Dunărea 2>>".
Toate aceste neglijențe, susțin anchetatorii, au avut legătură directă cu moartea copilului și le-ar putea aduce celor acuzați pedepse cu închisoarea de până la șapte ani.

Citit 3619 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Aprilie 2022 17:54

2 comentarii

 • postat de Ghiuri
  Vineri, 22 Aprilie 2022 11:01
  185.53.196.***
  Florin Lipici e baiat bun.
  7
  0
  Raportează
 • postat de MISU
  Vineri, 22 Aprilie 2022 07:48
  86.124.202.***
  Asta se intimpla cu toti cei numiti pe functiii si iau salarii nesimtite, fara sa aiba habar de ce trebuie sa raspunda si sa faca pentru acei bani !!! Nu stiu nimic decit sa lipeasca afise sa umble cu afaceri manoase si sa ia luna de luna acei bani nesimtiti de mari!!!Nimeni nu lasa lucuri bune in urma lor decit pagube,hotie si dezinteres total!!!Dupa nenorocirea asta cazuta pe capul parintilor cu copilul mort NIMENI nu pateste nimic!! Ca si cu alte accidente petrecute la lac Vanatori,la plaja Dunerea si acum la stadion!!!Pacat ca se intimpla aceste nenorociri din cauza unor NEPASATORI EFEMERI PE FUNCTII
  1
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.