Bugetul local, îmbogățit de scandalagii și șoferi. Cine și de ce a mai fost amendat de Poliția Locală

Bugetul local, îmbogățit de scandalagii și șoferi. Cine și de ce a mai fost amendat de Poliția Locală
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Aproape 12.000 de amenzi în valoare de circa 3,6 milioane de lei și 7.632 puncte penalizare au aplicat polițiștii locali în municipiul Galați, în primul semestru al anului 2022. Agenții au constatat un număr mult mai mic de infracțiuni, sub 200 în șase luni, pentru care au sesizat organele competente să le cerceteze.

Cei mai "harnici" contribuabili la bugetul de amenzi al orașului pe primele șase luni ale anului în curs sunt scandalagiii și bețivii care au tulburat liniștea, la aceștia ajungând peste 3.000 de procese verbale, înmânate de agenții de la Ordine Publică.

Îndatorați suficient de mult sunt și aproape 2.900 de gălățeni care s-au "remarcat" murdărind domeniul public prin aruncarea deșeurilor la voia întâmplării sau parcând neregulamentar, pe trotuar ori în alte locuri unde nu aveau voie să o facă. Valoarea totală a amenzilor aplicate exclusiv de polițiștii locali de la Ordine Publică a depășit în primul semestru 1,9 milioane de lei, tot agenții celor cinci secții din municipiu fiind cei care au constatat și jumătate din numărul infracțiunilor "revendicate" de Poliția Locală.

"Rutiera" a adus aproape un milion de lei

Neregulile din traficul din Galați nu au fost puține, mii de șoferi fiind sancționați pentru staționări abuzive și parcări pe trotuare sau au plătit amenzi și taxe consistente pentru a-și ridica mașinile după ce le-au fost ridicate de platformele de la Gospodărire Urbană, prin dispoziția Poliției Locale. Aproape 2.800 de amenzi în valoare de peste 900.000 de lei au fost aplicate de Serviciul Rutier, ai cărui agenți au verificat peste 400 de mașini abandonate și au dat peste 300 de somații, la care s-au adăugat peste 120 de notificări. 315 gălățeni au fost vizați de dispoziții de ridicare a mașinilor, 188 fiind amendați pentru parcare neregulamentară, conform Hotărârii de Consiliu Local din 2021, iar restul primind sancțiuni conform Codului Rutier.

Comercianții, persoane fizice sau juridice, verificați de agenții de la Activități Comerciale au de plătit, în total, 400.000 de lei, 572 de nereguli fiind depistate de la începutul acestui an. Codașii listei de datornici sunt gălățenii prinși în ofsaid la capitolul "construcții", la aceștia ajungând mai puțin de o sută de amenzi, în valoare de peste 230.000 de lei, pentru executarea de lucrări fără autorizații. 40 dintre aceștia au fost și somați să își desființeze construcțiile ilegale. Lor li se alătură gălățenii care au încălcat normele de mediu, 93 de amenzi fiind date pe această linie, însumând peste 90.000 de lei.

Citit 3027 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.