Un gălățean abonat la dosare penale, prins drogat la volan

Un gălățean abonat la dosare penale, prins drogat la volan
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cercetarea în libertate sau cel mult sub control judiciar este măsura de care "beneficiază" cei mai mulți șoferi prinși în trafic sub influența alcoolului, a substanțelor stupefiante sau fără permis de conducere. Pedepsele mici aplicabile în astfel de cazuri este motivul oficial pentru care acest gen de infractori nu sunt trași pe dreapta, temporar, măcar până la pronunțarea sentinței, fapt care crește mult riscul de recidivă, uneori cu consecințe dramatice asupra siguranței traficului.

Conducerea mașinii sub influența alcoolului, a stupefiantelor sau fără permis, de prea multe ori sub toate aceste circumstanțe, a devenit o realitate frecventă pe drumurile din Galați. Act premeditat, este totuși sancționat blând de legislație, cu închisoare cuprinsă între 1 și 5 ani, dar și din punctul de vedere al măsurilor preventive, singurele care ar putea să îi retragă măcar temporar de pe "traseu" pe cei care, cu bună știință, pun în pericol siguranța altor persoane. Mai mult, chiar și în cazul în care astfel de abateri se soldează cu accidente, există situații când vinovații prezumtivi primesc cel mult un control judiciar care nu îi împiedică să se urce din nou la volan, posibil în aceleași circumstanțe.

Este și cazul unui tânăr de 32 de ani, din Galați, oprit în trafic în miezul zilei, pe strada Saturn. Echipajul de poliție a constatat că bărbatul era protagonistul a două dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis și, în consecință, nu avea ce să caute la volan. Cu atât mai mult cu cât la testarea cu etilotestul a reieșit că era sub influența drogurilor.

"Întrucât bărbatul se manifesta incoerent, polițiștii l-au testat atât alcoolscopic, cât și pentru determinarea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv la THC-5 (canabis)", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Individul a fost reținut pentru 24 de ore, date fiind antecedentele sale în trafic, și a fost în cele din urmă arestat preventiv pentru 30 de zile.

De la începutul anului şi până în prezent, polițiștii gălățeni au reținut 14 conducători auto depistați la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Numărul celor identificați în trafic și cercetați în libertate este însă mult mai mare.

Citit 4574 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.