Un adolescent din Galaţi a violat și ucis o femeie care-i putea fi bunică

Un adolescent din Galaţi a violat și ucis o femeie care-i putea fi bunică
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un băiat în vârstă de 16 ani din Galați a fost arestat în baza unei decizii a Tribunalului Vaslui, după ce s-a dovedit că ar fi siluit o bătrână în vârstă de 78 de ani. Femeia a murit în urma torturilor adolescentului, care și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor. Cu toate acestea, băiatul devenit inculpat pentru o faptă extrem de gravă, refuză să stea după gratii.

Teribilul incident s-a petrecut în satul Suceveni, comuna Bogdana, din județul Vaslui, în casa unei localnice de 78 de ani. Vecină cu bunicii lui Dănuț Mihăiță Ș., femeia îl mai primea din când în când pe adolescent la ea în gospodărie, ca să o ajute la diverse treburi. Avea încredere în el, mai ales că băiatul, originar din Galați, era îngrijit de bunicii cu care ea se înțelegea foarte bine. Atât de bine, încât se vizitau frecvent, așa cum s-a întâmplat și într-una din serile de la începutul acestei luni. Femeia de 78 de ani a stat la taifas cu bunicii, dar și cu adolescentul, care a și consumat ceva alcool, după care a plecat acasă, spunând că nu se simte bine. Aproape de miezul nopții, s-a trezit în locuință cu băiatul. "Când a intrat în casă, victima era la marginea patului, simțindu-se rău. Când l-a văzut pe inculpat, a început să țipe. Acesta a imobilizat-o și a întreținut relații sexuale cu victima, împotriva voinței acesteia, ținându-i mâna peste gură pentru a nu țipa", a precizat procurorul Alice Ruja, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. După ce și-a lăsat vecina inconștientă, băiatul s-a întors în casa bunicilor săi, spunându-i unui unchi că a fost pe la bătrână și că aceasta se simțea foarte rău. Bărbatul a sunat la salvare, echipajul de pe ambulanță sosit constatând că femeia murise. Medicii legiști au stabilit că decesul a fost cauzat de asfixia mecanică, produsă, cel mai probabil, de adolescent, în timpul violului.

Şi-a recunoscut fapta

În cursul anchetei, Dănuț a recunoscut că și-a violat vecina. A fost reținut și dus în fața Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru viol urmat de moartea victimei. Magistrații au ținut cont de concluziile medico-legale care au atestat agresiunea sexuală și cauza morții, respectiv asfixia mecanică, și au decis că adolescentul și fapta pe care a comis-o prezintă un pericol social ridicat.

"Dispune arestarea preventivă a inculpatului S.D.M. pentru săvârşirea infracţiunii de viol urmată de moartea victimei, prev. de art. 218 alin. 1, 4 Cod Penal cu aplicarea art. 113 alin. 3 Cod Penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 4 octombrie 2022 şi până la data de 2 noiembrie 2022, inclusiv", se arată în soluția pronunțată de Tribunalul Vaslui. Adolescentul-inculpat consideră, însă, că măsura este nedreaptă și a contestat-o, urmând ca un complet al Curții de Apel Iași să decidă dacă trimiterea după gratii a acestuia a fost sau nu justificată.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru violul urmat de moartea victimei este cuprinsă între 7 și 18 ani de închisoare, dar dat fiind faptul că autorul este minor, limitele se vor reduce la jumătate.

Citit 7115 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 12:53

6 comentarii

 • postat de antonescu
  Vineri, 07 Octombrie 2022 16:52
  95.76.34.***
  Castrarea e cea mai buna solutie pentru violatori, pedofili, criminali, monstrii, bolnavi sexuali , obsedati, descreierati. Sa se dea lege urgent!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Raluca
  Vineri, 07 Octombrie 2022 15:42
  109.102.89.***
  Exprimarea: "Adolescentul-inculpat" este total nepotrivita, trebuia sa se mentioneze: criminalul - violator!!..
  Daca pentru asa fapte - viol si crima, criminalul - violator considera ca masura primita este nedreapta, inseamna ca nu realizeaza monstruozitatea faptelor lui si va continua sa se "specializeze"... iar pedeapsa pe care o va primi dupa judecata, nu va insemna nimic pentru el, decat o nedreptate. Poate doar o suferinta fizica si psihica, cum ar fi castrarea chimica, l-ar face sa inteleaga ca faptele lui sunt ingrozitoare.
  Batrana aceea bolnava de 78 de ani, a avut un sfarsit cumplit, dar nu-i pasa nimanui...
  0
  16
  Raportează
 • postat de IonV
  Vineri, 07 Octombrie 2022 15:39
  86.124.201.***
  Atat de trist, de revoltator! In secolul 21, animale cu chip de om se misca in libertate! Si cand sunt descoperiti, contesta deciziile justitiei! Un asemenea monstru nu ar trebui sa aiba posibilitatea legala de a contesta! Ce lege e aceea care lasa in libertate un asemenea ipochimen, cum e posibil, dupa 33 de ani de asazisa democratie, sa expunem si alte potentiale victime apucaturilor bolnave ale dereglatilor psihic???
  In cel mai fericit caz, pana la finalizarea anchetei, acest dobitoc ar fi trebuit inchis intr-o institutie medicala de psihiatrie, in nici un caz lasat sa circule liber pe strazi!
  0
  15
  Raportează
 • postat de Contra
  Vineri, 07 Octombrie 2022 15:28
  86.124.200.***
  Reintroducerea pedepsei capitale. Unii mananca in puscarie mai bine ca alti saraci in libertate si cinstiti.
  0
  20
  Raportează
 • postat de cernea
  Vineri, 07 Octombrie 2022 14:33
  213.233.88.***
  Asta ne așteaptă dacă nu obligam nemernicii care ne conduc sa dea interes educației persoanelor de acest gen, încă din copilărie. Autorul moral al fetei este chiar Statul prin instituțiile implicate.
  0
  12
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Vineri, 07 Octombrie 2022 11:36
  5.13.166.***
  NENOROCITI,rebuturi sociale imune la cea mai modesta educatie:pe unii nici puscaria nu-i indreapta,chiar ii poate inrai mai mult!UNDE nici scoala ,nici familia,nici ,,poruncile,, bisericii nu au efectul scontat,ceeste de facut?
  0
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.