Primarul din Cuca a primit o pedeapsă cât... nuca

Primarul din Cuca a primit o pedeapsă cât... nuca
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Agenția Națională de Integritate (ANI) a comunicat Instituției Prefectului – județul Galați raportul nr. 42.341/2020, rămas definitiv prin Decizia nr. 893/2023, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul 720/44/2020, în vederea declanșării procedurilor disciplinare privindu-l pe actualul edil-șef din Cuca, Mihăiță Vlad.

Reamintim că acesta din urmă a pierdut procesul cu ANI, fiind acuzat că, în toamna anului 2020, s-a aflat în conflict de interese administrative, prin promovarea într-un grad profesional superior a soţiei sale, evident tot în cadrul Primăriei din Cuca. 

La solicitarea cotidianului nostru, Instituția Prefectului ne-a informat că, în urma analizării documentației transmise de ANI, a emis, în temeiul dispozițiilor Codului administrativ, un ordin privind aplicarea sancțiunii disciplinare pentru încălcarea legislației referitoare la regimul juridic al conflictelor de interese. Conform acestuia, Mihăiță Vlad a fost sancționat cu diminuarea indemnizației cu 10%, pentru o perioadă de șase luni. 

Totodată, Prefectura menționează că încetarea de drept a mandatului de primar are loc doar în cazul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților.

Citit 4899 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2023 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.