Un elev și-a amenințat profesorul cu un cuțit. Polițiștii l-au reținut pe adolescentul de 15 ani

Un elev și-a amenințat profesorul cu un cuțit. Polițiștii l-au reținut pe adolescentul de 15 ani
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un elev de 15 ani de la Liceul sportiv din municipiul Bacău a fost reținut de polițiști pentru că și-a amenințat un profesor cu un cuțit după ce au avut o discuție în contradictoriu, informează IPJ Bacău, conform Hotnews.ro. 

Un bărbat de 42 de ani a sesizat miercuri, în jurul ore 13.00, la numărul unic de urgență că în timp ce se afla în incinta unei unităţi de învăţământ, ar fi intervenit să aplaneze un conflict spontan între un elev şi un cadru didactic, elevul având asupra sa un „obiect înțepător”, notează Ziarul de Bacău.   

  • „La faţa locului, din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 19 aprilie a.c. un elev de 15 ani, aflându-se în sala de sport, pe fondul unor discuţii contradictorii cu profesorul, ar fi scos din rucsac un obiect înțepător şi l-ar fi ameninţat pe acesta, după care a părăsit incinta şcolii, abandonând obiectul.
  • Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 1 Poliţie și condus la sediu pentru audieri. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară care au luat măsura reținerii tânărului de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare”, a informat IPJ Bacău, într-un comunicat de presă.

Reacția Inspectoratului Școlar Județean

Potrivit ISJ Bacău, liceul unde a avut loc incidentul a început propria ancheta.

„Incidentul de la Liceul cu Program Sportiv Bacău a fost raportat imediat și la Inspectoratul Școlar Judetean. Unitatea de învățământ a demarat deja propria anchetă, în paralel cu cercetarea pe care o face și Inspectoratul de Politie, cărouia i-a fost solicitată intervenția de către școală.

Astăzi s-a întrunit și comisia de violență de la nivelul unității de învățământ respective, pentru a stabili exact măsurile ce se impun în acest caz, iar Inspectoratul Școlar monitorizează deja în detaliu toate aceste aspecte”, a transmis Inspectoratul Școlar.

Citit 2080 ori Ultima modificare Luni, 24 Aprilie 2023 10:17

1 comentariu

  • postat de Gigel
    Joi, 20 Aprilie 2023 19:34
    5.13.130.***
    In US in unele cazuri minorii sunt judecati si condamnati ca majorii. Daca ar fi si la noi asa nu ai mai vedea profesori injunghiati in clasa sau agresati. Dar stiu ca nu patesc mare lucru. Pana acum nu am vazut sa fie judecati parintii pentru faptele copiilor pentru ca sunt parti respinsabile civil
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.