Moldovean depistat cu o carte de identitate românească falsă

Moldovean depistat cu o carte de identitate românească falsă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un bărbat în vârstă de 21 de ani a fost depistat la controlul de frontieră cu o carte de identitate românească falsă.

Tânărul, din Republica Moldova, s-a prezentat ca pasager într-o mașină, sâmbătă, 6 mai, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier, pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în țară.

Bărbatul s-a legitimat în vederea trecerii frontierei cu un pașaport moldovenesc electronic, valabil, dar din discuția cu acesta și din analiza de risc tactică, polițiștii de frontieră au suspectat că ar putea deține și alte documente asupra sa.

În urma controlului amănunțit efectuat în prezența lucrătorului vamal, a fost descoperită asupra acestuia o carte de identitate românească, având aplicată fotografia și înscrise datele de identificare ale altei persoane. Bărbatul a motivat faptul că urma să predea cartea de identitate titularului.

Documentul găsit a fost verificat suplimentar, ocazie cu care s-a stabilit că nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unei cărți de identitate românești, fiind fals total, iar datele de identitate înscrise nu au corespondent în evidențele autorităților române.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citit 1307 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2023 07:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.