Alcool, răzbunare şi omor

Alcool, răzbunare şi omor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Revenim asupra activităţii lucrătorilor de la Serviciul Investigaţii Criminale - Compartimentul Marea Violenţă din Cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

E vorba de un compartiment unde niciunul dintre autorii unor infracţiuni (omoruri, tentative de omor sau loviri cauzatoare de moarte etc.) nu au rămas neidentificaţi.

O realitate desprinsă din datele privind activitatea Compartimentului Marea Violenţă, condus de tânărul inspector de poliţie Nicu Grecu, este aceea că marea majoritate a infracţiunilor de acest gen au fost comise în localităţile din mediul rural.

În general, atât victimele, cât şi autorii acestor fărădelegi sunt persoane cu un nivel scăzut de educaţie, în cel mai bun caz, cu doar câteva clase de învăţământ primar. Bineînţeles, nu mai e demult un secret, în general, actele de mare violenţă sunt comise pe fondul consumului de alcool.

Vendetă fatală de la o mărturie

Un exemplu ce susţine afirmaţiile de mai sus este şi acela petrecut în ziua de 13 iunie 2010. Atunci, Medeleanu Ion, om la  63 de ani, de loc din Slobozia Băneasa, comuna Negrileşti, l-a lovit cu pumnii, dar şi cu ce a mai apucat (diverse corpuri contondente), pe consăteanul Costin Gheorghe, de 56 de ani. În urma leziunilor suferite, acesta a decedat.

De ce s-a ajuns la crimă? Între cei doi exista de mai multă vreme o stare conflictuală întreţinută de faptul că  Medeleanu Ion a fost în 2009 victima unei tentative de omor.

Costin Gheorghe a depus mărturie favorabilă autorului acelei infracţiuni, care a şi primit o pedeapsă mai mică. Ei bine, Medeleanu a ţinut minte asta şi, când i-a venit bine, adică în acea zi fatidică de 13, i-a făcut de petrecanie martorului Costin Gheorghe, pe care l-a omorât, cum spuneam, cu pumnii şi cu picioarele, dar şi cu alte obiecte, după care l-a tras în curtea sa, încercând  să însceneze că l-ar fi prins la furat.

În fine, nici lui Medeleanu nu i-o fi mai bine acum din moment ce, la vârsta de 63 de ani, are în perspectivă doar spectrul sumbru al vieţii de după gratii.

Corecţie la avocat

Un alt caz interesant este şi cel al lui Manea Nedelcu, în vârstă de 52 de ani. În ziua de 23 august a.c., în timp ce se afla la cabinetul avocaţial, acesta şi-a maltratat propriul avocat (Costică Mihăilescu) cu pumnii şi cu picioarele.

De ce? Îl angajase pe C.M. să-l apere într-un proces penal, dar clientul Manea Nedelcu a considerat că  avocatul nu-şi făcuse treaba cum trebuie, aşa că… Tot ceea ce a mai reuşit ulterior Manea Nedelcu a fost să se eschiveze de la cercetări, altfel se ştie exact ce şi cum a făcut.

De la băutură, la cuţit

Un caz de violenţă extremă a fost şi acela din ziua de 2 septembrie a.c., când, într-un apartament din Tecuci, de la băutură şi de la o ceartă, Ciobotă Cristi Ionel, de 33 de ani, a dat de mai multe ori cu cuţitul în Lefter Nicolae, de 56 de ani, precum şi în concubina acestuia Munteanu Rodica, de 67 de ani.

Lefter Nicolaie a ajuns în lumea umbrelor, iar femeia a scăpat ca prin urechile acului, fiindu-i însă pusă viaţa în primejdie, motiv pentru care a şi fost internată de urgenţă la spital, la Galaţi. 

Acuzat de omor şi tentativă la omor, tânărul Ciobotă va avea de dus greul puşcăriei mulţi ani înainte.

Cam aşa se scrie, an de an, istoria actelor de mare violenţă la Galaţi.

Citit 1426 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.