Penitenciarul Galaţi este în „doliu”

Penitenciarul Galaţi este în „doliu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de astăzi, de la ora 6,30, marea majoritate a angajaţilor din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, membri ai Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) vor începe protestele. Modul de protest ales de lucrătorii din penitenciar este unul inedit.

„Vom purta banderole negre pe braţ, intrând oficial în doliu pe termen nelimitat. Banderolele se vor purta şi de către cei 1.000 de membri SNLP care vor participa în uniformă la mitingul din 27 octombrie 2010”, se arată într-un comunicat de presă trimis redacţiei noastre.

Liderul de sindicat de la Galaţi, Radu Hilohe, ne-a confirmat acţiunea „banderolelor negre”, dar şi participarea la mitingul de pe 27 octombrie: „La Galaţi sunt 228 de membri în sindicat din 268 de cadre angajate la această instituţie”.

„20 de sindicalişti vor participa la Bucureşti la protest îmbrăcaţi în uniforme. Cei 20 de oameni sunt fie în ziua lor liberă, fie în concediu şi se vor deplasa cu maşinile personale. Avem autorizaţie şi vrem ca totul să fie cât se poate de legal”.

„De la ora 10,00, timp de o oră vom fi în faţa Guvernului, după care ne vom deplasa la Palatul Parlamentului. Autorizaţia este până la ora 17,00, dar vom rămâne acolo până când se va da rezultatul de la votul moţiunii”.

Principala revendicare pentru care angajaţii Penitenciarului Galaţi protestează este cea legată de lipsa cadrelor. „Suntem 268 de oameni şi ar trebui să fim 320. De curând ne-au mai plecat încă trei angajaţi din cauza măsurilor de austeritate luate de Guvern”, susţine Radu Hilohe.

Angajaţii din penitenciare au şi o listă de revendicări, dintre care enumerăm: anularea diminuărilor salariale (se vor depune 8.000 de acţiuni în instanţă) plata orelor suplimentare; plan de măsuri pentru diminuarea numărului de ore suplimentare; respectarea regulamentelor, privind executarea misiunilor, protecţia angajaţilor; despăgubiri de risc; reguli europene şi pentru personal nu doar pentru deţinuţi; modificări legislative (reglementarea regimului incompatibilităţilor eliminate pentru toţi funcţionarii publici, mai puţin pentru cei din penitenciare).

„La protestul de miercuri, de la Bucureşti, vor participa şi cei din Federaţia Naţională a Sindicatelor din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (FNSANP), dar şi alte federaţii sindicale. „Vom fi cinci confederaţii”.

„Noi ne delimităm de modul în care cei de la FNSANP au protestat până acum. Noi suntem la primul protest de acest gen şi sperăm să nu avem probleme, mai ales că am făcut toate hârtiile necesare pentru a fi în legalitate”, a conchis Radu Hilohe.

Vom reveni cu amănunte de la protestul de miercuri. Până atunci însă, angajaţii de la Penitenciarul Galaţi sunt în… doliu.

Citit 2518 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.