Traficanți de droguri de mare risc din Galați, arestați de DIICOT

Traficanți de droguri de mare risc din Galați, arestați de DIICOT
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Procurorii DIICOT au reţinut trei persoane, după ce doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce deţineau, în autoturismul cu care se deplasau, 155 grame droguri de mare risc (substanţă cristalină 4-CMC şi 3-CMC) destinată comercializării, achiziţionată de la cel de-al treilea inculpat cu suma de 10.000 lei.

"Din actele de urmărire penală efectuate a reieşit că pe parcursul lunii decembrie 2023, doi inculpaţi, cu sprijinul celui de-al treilea, au deţinut şi comercializat diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis, 3-CMC şi 4-CMC, cunoscute sub denumirea generică de 'cristal'), către consumatori din judeţele Iaşi şi Galaţi", se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT Iaşi împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi - Serviciul Antidrog au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţelor Iaşi şi Galaţi, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată, complicitate la trafic de droguri de risc şi de mare risc şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

"Inculpatul care conducea autoturismul a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii prezenţei unor substanţe psihoactive. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe cântare de precizie, grindere, cantităţile de aproximativ 80 grame canabis şi 10 grame cristal (4-CMC), precum şi alte mijloace de probă", arată sursa citată.

Vineri, procurorii DIICOT Iaşi au dispus reţinerea celor trei inculpaţi, ulterior fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă a acestora.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi - Serviciul Antidrog. Acţiunile au fost efectuate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Iaşi şi Galaţi şi au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Iaşi şi Galaţi.

Citit 11176 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 04:25

6 comentarii

  • postat de Borcan Elena
    Luni, 01 Ianuarie 2024 14:20
    217.254.13.***
    Cunosc indivizi care se ocupă cu substanțe periculoase aici în București și au relații peste tot și nu le face nimeni nimic
    1
    12
  • postat de cind in sua s-a interzis consumul de alcool a crescut consumul si infractionalitatea.
    Duminică, 31 Decembrie 2023 18:26
    128.127.117.***
    pentru ca s-au enumerat tari unde "nu exista trafic". de fapt exista, platesc cu puscaria aia ce nu stiu cum se face....$$$$. nu exista tara pe lumea asta fara consum de droguri. prostitutia controlata si trafic de droguri de mic impact trebuie legalizate. altfel ne pacalim.....
    16
    9
  • postat de Pedeapsa capitala si scapam tara de droguri
    Duminică, 31 Decembrie 2023 15:21
    84.117.46.***
    In Arabia Saudita sau in Coreea de nord sau in Malaezia de ce nu sunt traficanti? Stiti?
    4
    29
  • postat de sint oameni care s-au nascut in familii a caror scop e sa faca bani. nu conteaza cum....
    Duminică, 31 Decembrie 2023 14:10
    128.127.117.***
    asta e un viciu incontrolabil... sint sute, mii de cai de a introduce aceste droguri, volum mic, valoare mare. ele sint de cind sint oamenii. e aproape imposibil sa le pui stop. poate doar sa reduci din trafic. da, se poate face mai mult dar drogurile fac parte din "civilizatia" actuala..din pacate
    13
    21
  • postat de Ivan
    Duminică, 31 Decembrie 2023 12:23
    5.13.134.***
    Si astia de unde aveau drogurile? Erau "made in Romania"? Nu stie nimeni - politia, SRI, DIICOT, SIE, vama, politia de frontiera, etc? Slava!
    3
    41
  • postat de Gigel
    Duminică, 31 Decembrie 2023 12:18
    5.13.172.***
    La cat mai multi luati de pe strada.
    0
    47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.