Încă o arestare în cazul primarului de la Brăhăşeşti

Încă o arestare în cazul primarului de la Brăhăşeşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, la propunerea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi, judecătorii de la Tribunalul Galaţi au emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Marius Răianu Iamandi, administrator al SC Mobilzone SRL Bârlad, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită, în formă continuată.

Procurorii gălăţeni au stabilit că în cursul anilor 2008-2009, inculpatul Băiculescu Vasile, primar al comunei Brăhăşeşti, a pretins de la Marius Iamandi-Răianu, în calitate de administrator al Mobilzone SRL Bârlad, şi acţionând în interesul SC Demicon Holding SRL Bârlad, administrată de soţia sa, suma totală de 16.500 lei, în mai multe tranşe.

Banii erau pentru ca primarul să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, constând în recepţionarea lucrărilor executate, acceptarea la plată a facturilor emise şi plata efectivă a acestora, în condiţiile în care cele două societăţi comerciale încheiaseră contracte de execuţie de lucrări cu Primăria Brăhăşeşti.

Din suma totală pretinsă, Marius Iamandi-Răianu i-a înmânat inculpatului Băiculescu Vasile suma de 8.500 lei, urmând ca ulterior să-i dea şi diferenţa de bani pretinsă.

În acelaşi dosar penal, procurorii Serviciului Teritorial Galaţi al DNA efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Băiculescu Vasile şi Peneoaşu Marcel, ambii în stare de arest preventiv.

Marius Iamandi-Răianu a fost reţinut pe 11 noiembrie de procurori, iar ieri a primit şi mandatul de arestare. Tot ieri, inculpatul a declarat recurs împotriva deciziei Tribunalului, iar dosarul său va pleca la începutul săptămânii viitoare la Curtea de Apel Galaţi.

Citit 1232 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.