Vinovatul a fost trimis în judecată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului *

Un dosar mai vechi, care se referă la un accident rutier mortal (din ziua de 28 octombrie 2007, ora 18,50), şi-a găsit rezolvarea abia zilele acestea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Care a fost soluţia procurorului de caz? Trimiterea în judecată a lui Mihai Cezar, de 42 de ani, din Rediu,  sub acuzaţiile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Accidentul care a făcut obiectul dosarului nr.3691/P/2007 s-a petrecut  pe Bulevardul Marea Unire din Galaţi.

În evenimentul rutier grav a fost implicat autoturismul de teren Mitsubishi Pajero cu numărul de înmatriculare GL-012804 şi Dacia Logan (GL-22-MDG), ambele fiind avariate în partea din faţă.

Concluziile anchetei făcute, declaraţiile martorilor, precum şi alte probe au condus la concluzia că autoturismul de teren a pătruns pe contrasens într-o curbă strânsă, a izbit şi  proiectat Dacia Logan pe celălalt sens de mers.

În urma puternicei coliziuni, o persoană din Dacia Logan a decedat, iar o alta, Marcel S., adică cel care conducea, a fost rănit.

Imediat după impactul violent dintre cele două maşini, la faţa locului, echipa de anchetă l-a găsit pe Ciprian D., care a declarat verbal că a condus autoturismul de teren, dar a spus în acelaşi timp că nu poate da detalii.

Un martor aflat în zonă a declarat la rându-i că a văzut cum autoturismul de teren a intrat pe contrasens, că  în habitaclu se aflau doi bărbaţi care după impact au încercat să fugă. N-a reuşit decât unul să scape, cel de al doilea fiind prins de câteva persoane şi predat poliţiştilor.

Ciprian D., aşa cum reiese din rechizitoriul Parchetului, a refuzat să semneze procesul verbal de cercetare la faţa locului, declarând că nu el a condus în momentul producerii accidentului. I s-au luat probe de sânge şi s-a şi constatat că era băut (1,60 grame la mie alcool pur în sânge la ora 19,30).

Celălalt, Mihai Cezar, a părăsit locul accidentului şi s-a prezentat la Poliţie  a doua zi, afirmând că nu a făcut-o cu o zi înainte apreciind că nu era necesar.

Expertize şi probe

Cazul devenise oarecum complicat şi, aşa cum ne-a confirmat şi Ionel Gâlcă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au fost necesare mai multe expertize (biocriminalistice, tehnice auto) pentru stabilirea adevărului acelui tragic eveniment rutier.

În cele din urmă, nişte fire de păr găsite pe partea interioară a parbrizului autoturismului de teren, ceva sânge pe clapeta de închidere a autoturismului prin interior au condus la concluzia că la volan a fost Mihai Cezar.

S-a mai stabilit că viteza de deplasare a autoturismului de teren a fost 72 de kilometri la oră, iar cea a Loganului de 40 Kmh.

S-a mai descoperit că, după impact, Ciprian D. s-a urcat la volanul autoturismului  de teren cu intenţia de a-l muta lângă bordură, timp în care Mihai Cezar a părăsit zona.

Cu ocazia cercetărilor s-a mai aflat că  cei doi băuseră în jurul prânzului la „Club Francezi” după care au plecat spre bac unde au băut vin, după care au ajuns, cu Ciprian D. la volan, până în parcarea  dintre Mc Donalds şi Sala Sporturilor.

Din acel loc, la volan s-a urcat Mihai Cezar, ajungând la un moment dat până la o spălătorie de lângă reprezentanţa auto Skoda.

În timpul cercetărilor, Mihai Cezar a negat că ar fi condus în momentul producerii accidentului, dar cu ocazia prezentării de către procuror a materialului de urmărire penală şi-a schimbat poziţia.

În  vârstă de 32 de ani, de loc din Rediu, Mihai Cezar va da seama în instanţă pentru cele trei infracţiuni enunţate la început. E, fără îndoială, o situaţie grea din toate punctele de vedere.

În câteva ore de iresponsabilitate, un om a fost ucis, unul rănit, altul acuzat în primul rând de ucidere din culpă şi nu doar atât. Acum a venit şi clipa scadenţei. 

Citit 2098 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.