Zece ore de judecată pentru gardienii acuzaţi de omor

Zece ore de judecată pentru gardienii acuzaţi de omor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri seară, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au mai reţinut trei gardieni în dosarul nr. 203/P/2010 privind decesul din data de 4 iunie 2010 al condamnatului Sandu Constantin, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Cei trei gardieni - Cornel Costel Ilie, Vasile Miron şi Petre Blaj - sunt acuzaţi de omor şi purtare abuzivă.

După 10 ore de judecată (şedinţa a început la ora 12,00 şi s-a încheiat în jur de ora 22,00), magistraţii au decis că cei trei pot fi judecaţi în stare de libertate.

„Noi am declarat deja recurs împotriva acestei decizii. Vom motiva cât mai repede acest recurs şi sperăm ca luni să plece dosarul către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, ne-a spus procurorul Marcel Codiţă (FOTO).

Din cercetările procurorilor reiese că în noaptea de 3/4  iunie 2010, în timp ce inculpatul Miron Vasile o trăgea pe victimă cu lanţul de picioare spre cameră, ceilalţi doi inculpaţi i-au aplicat acesteia multiple lovituri în zona toracică cauzându-i o serie de fracturi.

În acelaşi dosar mai sunt arestaţi încă doi gardieni, Bucur Codrean şi Nicu Chiriac, acuzaţi de aceleaşi fapte, iar subcomisarul Cătălin Ghibea este cercetat în stare de libertate.

Ghibea este acuzat de acuzat de complicitate la omor calificat, complicitate la purtare abuzivă şi de fals intelectual, pentru că, arată procurorii, nu a intervenit pentru a opri violenţele celorlalţi 5 inculpaţi, iar la predarea serviciului în procesul verbal de „predare – primire” nu a menţionat că s-a petrecut vreun eveniment în timpul executării serviciului de pază.

Se pare că toţi cei 6 angajaţi ai penitenciarului l-au bătut pe Sandu Constantin în mai multe reprize, bătăi care i-au cauzat moartea.

„Doi dintre aceşti gardieni sunt deja în arest. Ieri a fost şi şedinţa de prelungire a măsurii arestării preventive pentru Bucur Codrean şi Nicu Chiriac. Judecătorii au decis prelungirea acestor mandate şi sperăm ca la Înalta Curte să se obţină mandate de arestare şi pentru ceilalţi trei gardieni”, ne-a mai spus Marcel Codiţă.

Citit 1547 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.