Avocaţi şi notari care nu-şi plătesc asigurările

Avocaţi şi notari care nu-şi plătesc asigurările
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit informaţiilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, în acest moment există în Galaţi 165 de avocaţi care nu şi-au plătit contribuţiile către fondul asigurărilor de sănătate de stat.

Cel mai îndatorat avocat: 45.934 lei de plată

"Suma totală pe care aceştia o datorau, la data de 30 septembrie, incluzând majorări şi penalităţi, se ridică la 560.555 de lei. Cea mai mare datorie a acumulat-o un avocat care are de plătit 45.934 de lei: 18.924 de lei datoria de bază, 24.163 de lei majorări şi 28.319 lei penalităţi", a precizat preşedintele CJAS, Olimpia Buzia. Cum se poate acumula o asemenea datorie, în timp ? Preşedinta CJAS ne spune că le trimite avocaţilor notificări, dar că aceştia nu şi le ridică de la poştă şi susţin că nu le-au primit. Sursa citată a declarat că afişarea datornicilor online sau pe avizierul instituţie nu sunt soluţii viabile, pentru că instanţa nu ia în considerare aceste forme de notificare.

Şi notarii au datorii semnificative, chiar dacă sumele datorate de aceştia nu se compară cu cele datorate de avocaţi. "La finele lunii septembrie, 14 notari publici aveau de plătit asigurări de sănătate în valoare de 62.013 lei. Cea mai mare parte din sumă este datoria unui singur notar: 45.225 de lei. Datoria de bază a acestuia este de 30.832 de lei, la care se adaugă majorări şi penalităţi. Cel de-al doilea datornic de pe listă datorează 4.859 lei", a mai spus Olimpia Buzia. Preşedintele CJAS Galaţi a refuzat să facă publice numele avocaţilor şi notarilor datornici.

Citit 3462 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2011 22:31

3 comentarii

 • postat de Radu
  Joi, 03 Noiembrie 2011 12:05
  Se poate sa umbli cu mierea pe maini si sa nu-ti lingi degetele? aceasta tagma de ingrati incearca sa determene lumea sa nu-si mai plateasca datoriile fata de stat,jongland cu legile ca la procese..Auzi tu soro cati bani dau astia la stat,parca iar da de ei nu de la necajitii aia pe care-i jecmanesc la procese.Platiti la casa de asigurari a avocatilor,dar nu de sanatate,dar lor probabil ca le convine sa mearga la Viena!.Niste escroci!
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Miercuri, 02 Noiembrie 2011 11:05
  De ce nu se spune public adevarul???Avocatii platesc asigurari la Casa de Asigurari a Avoctilor deoarece sunt obligati ca profesie independenta. De asemenea mai platesc tot catre organizatia lor -Barou, 10% din incasari, fara sa se scada cheltuielile. Deci este singura categorie profesionala care este om obligata sa plateasca doua randuri de asigurari-una catre CAA si alta , adica 7% la stat dupa ce da si impozitul de 16% si sa nu va imaginati ca sunt sume mici. Tot romanul este obligat sa plateasca o singura asigurare. Avocatii nu sunt tot romani??Stiu un avocat care s-a imbolnavit si care, dupa ce platise la zi foarte multi bani pe ambele asigurari a trebuit sa plateasca din buzunar toate analizele si tratamentele medicale, deoarece casa nationala de asigurari nu a avut bani decat pentru patul de spital. Pana nu se da o lege egala pentru toti romanii ii felicit pe avocatii care nu le da bani gratis celor de la casa de asigurari ca apoi cand esti bolnav sa te lase oricum sa mori.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sebastian
  Miercuri, 02 Noiembrie 2011 07:55
  Pai daca refuza sa faca publice numele avocatilor si notarilor datornici, de ce mai da interviuri? Ii place doamnei sa apara la ziar? Sau in mintea dumneaei are impresia ca pune presiune pe datornici? Atata timp cat nu-i face de rusine public, o sa astepte mult si bine sa-si plateasca ei datoriile...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.