După un telefon de la directorul Electrocentrale o grefieră s-a retras din "dosarul căldurii"

După un telefon de la directorul  Electrocentrale o grefieră s-a retras din "dosarul căldurii"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

*Eduard Urbanschi susţine că nu ştie nimic despre aceste afirmaţii

În dosarul insolvenţei Apaterm, în care principalul „combatant” este Electrocentrale, a apărut o cerere de abţinere a unei grefiere, care a şi fost admisă. Un lucru cât se poate de normal într-o ţară normală, cu reguli şi legi clare. Numai că parcurgând cererea de abţinere a angajatei Tribunalului, nu pot fi trecute cu vederea motivele pentru care a decis să se retragă din dosarul principal dar şi din cele „asociate” acestuia. „Directorul Electrocentrale SA Galaţi, creditor majoritar în dosarul sus menţionat, d-l Eduard Urbanschi, mi-a fost coleg de liceu şi am fost contactată telefonic de acesta, solicitându-mi date despre dosar”, scrie grefierul în cererea care se află în dosarul insolvenţei Apaterm. Solicitarea i-a fost admisă în cameră de consiliu, departe de ochii oricui.

„Nu cunosc acest aspect…”

Interesant este că orice informaţii şi-ar fi dorit Eduard Urbanschi în legătură cu acest dosar le-ar fi putut obţine oricând prin avocatul pe care l-a angajat în numele societăţii sau prin consilierii juridici ai instituţiei. Şi asta pentru că legea îi permite asta atâta vreme cât este parte în dosar, fiind recunoscute datoriile pe care Electrocentrale doreşte să le recupereze de la Apaterm. L-am întrebat de ce a fost nevoie să-şi sune fosta colegă de liceu care era grefier în dosarul care interesează direct societatea pe care o conduce. „Nu cunosc acest aspect. De ce mă întrebaţi pe mine? Nu eu am făcut cererea de abţinere. Vă rog să mă lăsaţi să lucrez. Am răspuns la atâtea întrebări în ultimul timp. Acum spre exemplu lucrez la ceva foarte important şi mi-am întrerupt şirul gândirii”, ne-a spus Eduard Urbanschi.

Grefiera a spus în cerere cine a sunat-o şi de ce

Este foarte adevărat că nu şeful CET a făcut cererea de abţinere, dar pe grefieră nu avem ce s-o mai întrebăm, de vreme ce a considerat că telefonul pe care l-a primit de la Urbanschi nu a fost de natură să o lase să-şi continue munca în acest dosar atât de important pentru gălăţeni. Ea a făcut o cerere de abţinere, după care motivele au fost discutate pe larg în camera de consiliu şi au fost acceptate de către judecător, un alt grefier intrând acum în acest dosar. Codul de Procedură Civilă nu spune că orice solicitare de abţinere se şi acceptă. Pentru a se ajunge aici trebuie să existe argumente şi se pare că acestea au fost suficiente, în acest caz,  din moment ce altcineva a înlocuit-o.

Citit 2320 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 08:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.