Scandalul de la Baroul Galaţi - După contestaţii vin sesizările la Parchet

Scandalul de la Baroul Galaţi - După contestaţii vin sesizările la Parchet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Avocatul care a contestat alegerile de la Barou declară că-i va face plângere penală contabilei instituţiei

Scandalul din sânul Baroului Galaţi legat de modul în care s-au cheltuit banii în ultima vreme pare să continue cu o plângere penală. Avocata Domnica Toader ne-a declarat ieri că lucrează la o astfel de sesizare, pe care o va depune la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. „Plângerea o formulez împotriva contabilei Baroului. Dacă se constată că sunt şi alte persoane în complicitate cu ea să răspundă toţi. Eu vreau să se justifice modul în care au fost repartizate diferite sume, de ce avem lipsuri la Casa de Pensii (a avocaţilor, n.r.), cum s-au repartizat ajutoarele, cu cine a aprobat repartizarea acestor sume de bani destinate ajutoarelor pentru boli, cum s-au dat banii pentru concediile natale şi postnatale. Să se facă anchetă şi să răspundă cei care se fac vinovaţi de situaţia creată”, ne-a spus Domnica Toader.

Reamintim că, la acest moment, conducerea Casei de Asigurări a Avocaţilor (CAA) Filiala Galaţi este suspendată prin decizia celor de la Bucureşti. Din declaraţiile date săptămâna trecută de avocatul Ileana Creţu Neagu, care a condus filiala, am aflat că decizia va fi contestată. Asta se întâmplă în condiţiile în care, potrivit avocatului Neagu, de la înfiinţarea filialei, în 1996, nu conducerea Casei, ci decanul şi Consiliul Baroului au dispus modul în care se folosesc banii.

Întregul scandal a pornit de la sesizările făcute către Agenţia Naţională de Administrare Financiară (ANAF) de avocata Domnica Toader. ANAF a trimis plângerea către Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) care a dat decizia de suspendare a filialei gălăţene. „Neregulile financiare şi abaterile grave evidenţiate de controalele efectuate de inspectorii financiari ai CAA la Filiala Galaţi, astfel cum sunt consemnate în procesele verbale din 29.11.2007, 4.12.2007, 11.12.2008 şi 1.10.2010, precum şi în verificarea efectuată la sediul CAA în data de 11.01.2011” au dus la această suspendare, după cum se arată în hotărâre. Se pare că sesizarea a fost ca bulgărele de zăpadă care odată rostogolit începe să crească. Rămâne de văzut când va fi depusă această plângere penală şi care-i va fi soarta.

Citit 2781 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2011 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.