Justiţie cu punga strânsă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Criză în sistemul judiciar din Galaţi! Activitatea instanţelor are de suferit nu doar de pe urma sutelor de dosare ce se împart câtorva judecători. Zilele acestea, stocurile de consumabile necesare desfăşurării activităţii sunt pe sponci. Motivul este acela că se întârzie aprobarea bugetului, iar fără buget, preşedinţii instanţelor nu pot cere bani pentru cele necesare desfăşurării activităţii.

Cum era de aşteptat, în astfel de situaţii de criză se apelează uneori la mijloace neconvenţionale. Adică şefii instanţelor sunt forţaţi într-un fel să apeleze la bunăvoinţa furnizorilor de consumabile cărora le dau asigurări că le vor achita cele cumpărate imediat ce intră în posesia banilor.

"Există o problemă în ceea ce priveşte acest lucru. Experienţa anilor trecuţi m-a învăţat că în astfel de situaţii trebuie să facem stocuri de consumabile pe care să le folosim în astfel de situaţii. Mai trebuie spus că acest consum este unul însemnat, iar pentru exemplificare vă voi spune că la cele cinci instanţe de pe raza Tribunalului Galaţi se consumă lunar, în medie, 430 de topuri de hârtie, 40 de cartuşe de toner de diferite dimensiuni. Vorbim aşadar despre cantităţi destul de mari de astfel de materiale", ne-a spus preşedintele Tribunalului Galaţi, Carmen Sandu. 

Magistratul a completat spunând că, de regulă, situaţia se deblochează în luna martie. Până în martie, rămâne ca magistraţii şi grefierele să dea listări mai cu milă şi să îşi comprime concluziile scrise.

Citit 905 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.