Deciziile arbitrale date de Luchiniuc erau motivate şi redactate de Boldea
Foto: Foto: Sorin Pană

Deciziile arbitrale date de Luchiniuc erau motivate şi redactate de Boldea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a doua oară, Curtea de Apel Galaţi a prelungit mandatele de arestare ale celor care sunt cercetaţi în dosarul deputatului Mihail Boldea. Fostul subprefect al Galaţiului, Aurica Luchiniuc, secretara parlamentarului, Elena Petrea, Bogdan Alexandru Boza, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr, zis Bidigă, sunt cei despre care procurorii spun că au participat la întreaga „combinaţie” pusă la cale de parlamentarul gălăţean de pe urma căreia s-ar fi câştigat în jur de un milion de euro.

În motivarea judecătorului care le-a prelungit mandatele de arestare celor şapte se arată că în luarea unei decizii s-a ţinut cont mai mult de modul de a acţiona al grupului în întregul lui şi nu de persoana celor implicaţi. - Motivarea poate vi vizualizată accesând acest link! - Şi asta pentru că mai toată lumea a invocat circumstanţe personale, de genul: nu sunt pericol social ţinându-se cont de poziţia socială, vârsta, starea de sănătate a celui în cauză sau a copiilor. Ce se poate observa din motivarea instanţei este faptul că toată lumea dă vina pe deputatul Mihail Boldea.

Mulţi invocă necunoaşterea faptului că erau posesori a unor acte false şi asta pentru că parlamentarul s-ar fi ocupat de tot. Poate cea mai dură din mărturii este cea a Auricăi Luchiuc.

Fosta subprefectă a Galaţiului a recunoscut că a fost de acord ca hotărâri arbitrale să fie redactate şi motivate la sediul cabinetului individual de avocatură al lui Boldea, ea nefăcând altceva decât să le semneze (pagina 39).

De asemenea, Elena Petrea arată şi ea, la un moment dat că pentru toate câte le-a făcut a primit un salariu modic (pagina 15).

Tot în motivare apare şi modalitatea în care s-au falsificat ştampilele Judecătoriei Galaţi. Şi anume prin copiere tip xerox şi imprimare cu jet de cerneală (pagina 30).

Tot din motivare mai reiese că încercările repetate ale lui Boldea de a bate la uşa Cadastrului au creat o suspiciune justificată în rândul angajaţilor. Cei de la Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) au verificat actele dând de mai multe ori peste hotărâri „fabricate”.

Ca urmare, pe 22 aprilie 2008, cei de aici au sesizat Serviciul de Investigare Fraude (SIF), din cadrul Poliţiei Galaţi (pagina 28).

Citit 4180 ori Ultima modificare Vineri, 13 Aprilie 2012 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.