Dosarul lui Dinu Gâlcă a ajuns la Iaşi, după o trecere pe la instanţele din Bucureşti şi Galaţ

Dosarul lui Dinu Gâlcă a ajuns la Iaşi, după o trecere pe la instanţele din Bucureşti şi Galaţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut şi au obţinut de la Înalta Curte strămutarea unui dosar de rezonanţă instrumentat în toamna lui 2010, care a trimis în instanţă zece persoane, printre care un procuror general, Dinu Gâlcă, un om de afaceri, Lili Dediu, şi un avocat, Alexandru Bălan.

Fostul procuror general al Parchetului Curţii a fost acuzat de trafic de influenţă, şantaj, fals în declaraţii, instigare la fals în înscrisuri. Procesul s-a judecat la Înalta Curte atâta vreme cât a fost în viaţă Gâlcă, a cărui funcţie a şi atras competenţa acestei instanţe. La Bucureşti dosarul s-a „remarcat” prin foarte multe amânări.

După decesul lui Gâlcă, inculpaţii au cerut şi li s-a acceptat strămutarea procesului la Galaţi. Dosarul se află la noi din decembrie 2011, dar pe 10 mai judecătorul a luat act de faptul că Înalta Curte a dispus ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel Iaşi, scoţându-l din evidenţele instanţei gălăţene.

Este al doilea dosar pentru care DNA Galaţi a solicitat strămutarea cauzei la o altă instanţă decât cea locală. Primul a ajuns la Tribunalul Bacău şi îl are ca protagonist pe fostul şef al Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţa a Alimentelor (DSVSA), Viorel Gheorghiţă. Acesta a fost acuzat că, la umbrela protecţiei sale, omul de afaceri Dumitru Neculai, dar şi alţii, şi-au desfăşurat comerţul cu produse din carne, în ciuda faptului că acestea erau expirate şi depozitate în spaţii insalubre. De asemenea, este de notorietate faptul că atât Gheorghiţă, cât şi Dumitru, care acum au calitatea de inculpaţi alături de alte 20 de persoane, au fost apăraţi de avocatul Alexandru Bălan.

Citit 4180 ori Ultima modificare Marți, 15 Mai 2012 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.