Taxe pentru autorizări de portarmă

Taxe pentru autorizări de portarmă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ordonanţa nr.4 din 2009 cuprinde într-o anexă (lista serviciilor prestate către persoanele fizice şi/sau juridice de Ministerul Administraţiei şi Internelor prin unităţile, instituţiile şi structurile din subordine şi taxele percepute pentru desfăşurarea acestei activităţi) cuantumurile unor taxe ce trebuie achitate de persoane fizice interesate de unele servicii cu privire la regimul armelor şi muniţiilor.

Taxa pentru eliberarea autorizaţiei pentru procurarea unei arme letale sau neletale este de 100 de lei în cazul în care documentul solicitat se eliberează în termen de 45 de zile şi de 300 de lei în cazul eliberării actului în termen de 30 de zile. Aceste taxe se plătesc în situaţia în care autorizarea este solicitată pentru prima armă.

Pentru obţinerea unei autorizaţii pentru a doua sau a treia armă letală sau neletală taxa este de 50 de lei pentru eliberarea documentului solicitat în termen de 30 de zile şi de 100 de lei pentru un termen de eliberare a autorizaţiei de numai 10 zile.

În acelaşi timp, pentru eliberarea unui nou permis de port armă în cazul în care acesta a fost pierdut, s-a deteriorat, a fost distrus sau i s-au epuizat rubricile, taxa percepută este de 20 de lei dacă termenul de eliberare este de 15 zile şi de 40 de lei la cinci zile.

Înscrierea armei în permisul de armă la titularul de permis după procurarea acesteia sau radierea armei din permisul de armă după înstrăinarea acesteia te costă 10 lei dacă soliciţi aceasta în termen de cinci zile.

Citit 12816 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.