Dosarul fostului comisar-şef Hulea şi a altor 43 de inculpaţi se plimbă de doi ani

Dosarul fostului comisar-şef Hulea şi a altor 43 de inculpaţi se plimbă de doi ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Crima Organizată a dat instanţei, în urmă cu doi ani, un dosar cu 44 de inculpaţi acuzaţi de furturi de tablă din combinat. În mai 2010, printre cei 44 se număra şi Vasile Hulea, şeful Poliţiei de pe platformă, dar şi Marian Munteanu, poliţist în Combinat, care, de altfel, au şi fost trimişi în judecată alături de ceilalţi 42 de inculpaţi. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitatea Organizată şi Terorism (DIICOT) au estimat prejudiciul la peste şase miliarde de lei vechi. Tot legat de acest caz, aveam să aflăm de la comanda Poliţiei de atunci faptul că secţia de pe platforma Combinatului, unde lucrau şi cei în cauză, a fost desfiinţată tocmai pentru că se ştia de ceea ce se întâmpla acolo. De asemenea, din relatările DIICOT, investigaţia a durat doi ani.

După ce a ajuns la instanţă, dosarul a luat o altă turnură. De la Curtea de Apel, acolo unde ar fi trebuit să se judece deoarece Hulea era comisar-şef, dosarul a fost trimis la Tribunal, după ce avocaţii au invocat faptul că nu acesta era gradul lui Hulea atunci când au început cercetările. Tribunalul a sesizat Înalta Curte că, deşi i-a fost trimis dosarul, nu-l poate judeca, dat fiind gradul lui Hulea, lăsând ca instanţa supremă să decidă cine va soluţiona acest dosar. Aici s-a decis că magistraţii gălăţeni ai Curţii de Apel vor fi cei care vor decide soarta celor 44 de inculpaţi.

Problema este că am trecut în al doilea an de când acest caz a devenit public, dar nu s-a întâmplat nimic notabil în judecarea lui. Mai mult, deşi conflictul de competenţă s-a rezolvat încă din septembrie 2011, dosarul nu apare încă pe portalul instanţei gălăţene.

Citit 2249 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iunie 2012 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.