Ţepuit de 18.000 de lei prin metoda SMS-ului câştigător!

Ţepuit de 18.000 de lei prin metoda SMS-ului câştigător!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O tânără în vârstă de 21 de ani şi un deţinut din Penitenciarul Galaţi au reuşit performanţa de a intra în atenţia poliţiştilor după ce au "stors" de la un un cetăţean din judeţul Sălaj aproape 20.000 de lei. Cei doi au recurs la o metodă "patentată" de alţii. Marian C. trimitea SMS-uri prin care îl anunţa pe sălăjean că a câştigat un premiu la un concurs al unei reţele de telefonie mobilă şi îi spunea că, pentru a primi banii, trebuie să trimită diferite sume la un oficiu poştal din Galaţi. Aici intervenea Georgiana, complicea din libertate, care ridica banii trimişi de "câştigător". Ultima vizită a tinerei la Poştă a avut însă consecinţe neaşteptate.

"Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au prins-o în flagrant pe I. Georgiana, de 21 ani, din Galaţi, în timp ce ridica de la un oficiu poştal suma de 4.000 lei, bani depuşi de către o persoană din judeţul Sălaj", declară cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Anterior, cei doi mai făcuseră rost pe aceeaşi cale de 14.000 de lei. Georgiana şi Marian sunt cercetaţi pentru înşelăciune.

Escrocii de acest tip pretind că sunt fie operatori ai reţelelor de telefonie mobilă, fie ai unor firme care comercializează electrocasnice şi îşi conving victimele să le vireze diferite sume de bani sau să încarce cartele pre-pay. Deoarece escrocii sunt deţinuţi sau provin din familii dezorganizate, prejudiciul se recuperează foarte greu. Poliţiştii recomandă să nu se comunice străinilor date de identitate, să nu se vireze bani ori să se încarce cartelele prepay ale unor necunoscuţi, să se contacteze dealerii autorizaţi asupra credibilităţii SMS-urilor primite şi să se anunţe la 112 încercările de fraudă.

Citit 3312 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2012 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.