Pedepse cu închisoarea pentru patru traficanţi de droguri de mare risc

Pedepse cu închisoarea pentru patru traficanţi de droguri de mare risc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul lunii iunie, procurorii DIICOT Galaţi i-au trimis în judecată pe Ionuţ Panait, zis "Omuleţ", Emilian Dorojan, zis "Maţ", Lucian Ţapu, zis "Memo", Cosmin Marius Beldie, zis "Beldi", Elena Petrişor şi Dorin Mihai Marcu, toţi fiind acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Primii patru inculpaţi au fost arestaţi preventiv la începutul lunii mai şi au rămas după gratii şi pe perioada procesului, care tocmai a primit o soluţie din partea magistraţilor.

Astfel, cei patru inculpaţi au primit câte patru ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Emilian Dorojan a mai primit încă o pedeapsă de şase ani închisoare fiind acuzat şi de trafic internaţional de droguri, el fiind cel care aducea substanţele în ţară. Dorojan va sta după gratii şase ani şi şase luni, adică va executa pedeapsa cea mai grea, cu un spor de şase luni.

Deşi au fost judecaţi în libertate, Elena Petrişor şi Dorin Mihai Marcu nu au scăpat de pedeapsă. Ei au primit condamnări de câte trei ani, dar magistraţii au decis ca acestea să fie cu suspendare.

Inculpaţii au primit şi pedepse accesorii privind interzicerea unor drepturi pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei. Elena Petrişor şi Dorin Marcu vor fi sub supraveghere cinci ani, timp în care nu au voie să săvârşească nicio faptă penală dacă nu vor să ajungă după gratii. De asemenea, cei doi nu au voie să părăsească localitatea până la rămânerea definitivă a sentinţei Tribunalului Galaţi, care poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

Magistraţii au decis şi confiscarea unor sume de bani, pe lângă toată cantitatea de droguri găsită la inculpaţi, astfel: de la Ionuţ Panait suma de 160 lei, de la Marius Cosmin Beldie suma de 675 lei, de la Mihai Dorin Marcu suma de 320 lei. Fiecare inculpat a fost obligat şi la plata cheltuielilor judiciare statului după cum urmează: Ionuţ Panait - 2.200 lei; Emilian Dorojan - 1.700 lei, Lucian George Ţapu şi Marius Cosmin Beldie - câte 1.100 lei, Elena Petrişor - 1.200 lei şi Dorin Marcu - 800 de lei.

Vă reamintim că Emilian Dorojan era cel care aducea drogurile, cocaină şi ecstasy, în ţară şi, ulterior, le împărţea celorlalţi trei pentru comercializare. Tot în vederea comercializării primea droguri şi Elena Petrişor, procurorii dându-i interdicţia de a părăsi localitatea în următoarele 30 de zile. Dorojan înghiţea drogurile ambalate şi le transporta în stomac din Spania până în România. Apoi le distribuia către dealeri, care le vindeau fie cu 100 de euro, fie cu 300 de euro gramul de cocaină. Pastilele de ecstasy erau vândute pe piaţa gălăţeană cu 60 de lei bucata.

Procurorii au aflat de activitatea celor cinci şi au demarat o anchetă. Iniţial, cei patru bărbaţi arestaţi au fost cercetaţi în trei dosare diferite, toate fiind conexate pe 4 mai anul curent. Procurorii DIICOT şi ofiţerii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate au făcut şi percheziţii la domiciliile celor patru. În urma percheziţiilor au fost găsite 81,5 grame de cocaină la Lucian George Ţapu şi 36,8 grame de cocaină la Marius Cosmin Beldie. Acasă la Ionuţ Panait au fost găsite 57 de doze de substanţă de culoare albă, substanţă care urmează să fie identificată în laboratoarele de specialitate.

Citit 8585 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2012 01:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.