Doi gălăţeni, reţinuţi la DNA pentru trafic de influenţă

Doi gălăţeni, reţinuţi la DNA pentru trafic de influenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două persoane au fost trimise în judecată, vineri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi, pentru că ar fi pretins că pot interveni pe lângă o funcţionară cu drept de decizie din cadrul Primăriei Municipiului Galaţi, pentru repartizarea de apartamente ANL. Despre cei doi, „Viaţa liberă” a mai scris la mijlocul lunii februarie.

Astfel, DNA i-a trimis în judecată pe Victor Roşu, administratorul SC Wimirad SRL Galaţi, în stare de arest preventiv, pentru infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată, şi pe Marcel Chiosa, fără nici o ocupaţie, prieten cu Roşu, pentru complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.

Potrivit comunicatului DNA, cei doi au primit peste 10.000 de euro, din care 7.447 euro de la un număr de şase denunţători, iar alţi 3.000 de euro de la un investigator sub acoperire, folosit de anchetatori în acest caz.

În rechizitoriul procurorilor anticorupţie se arată că în perioada ianuarie-februarie 2009, Victor Roşu, dându-şi o identitate falsă, a cerut 12.000 euro (din care a primit 7.447 euro - n.r) de la şase dintre denunţători, spunând că poate interveni pe lângă o funcţionară cu drept de decizie din cadrul Primăriei Municipiului Galaţi pentru repartizarea de apartamente ANL. În comiterea infracţiunii, Roşu a fost ajutat de Marcel Chiosa, spun procurorii.

În 12 februarie, Victor Roşu a fost prins în flagrant în timp ce primea o nouă tranşă de bani şi anume 3.000 euro de la un investigator cu identitate reală şi suma de 500 de euro de la o persoană denunţătoare. În aceeaşi zi, Roşu a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru 24 de ore. A doua zi, Tribunalul Galaţi a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele său.

Recursul făcut de Victor Roşu împotriva măsurii arestării preventive a fost respins. Dosarul a fost înaintat instanţei Tribunalului Galaţi.

Citit 2154 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.