Avocaţii au fost daţi afară din birourile de la Palatul Justiţiei: "Ne vor trimite pe centură"
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Avocaţii au fost daţi afară din birourile de la Palatul Justiţiei: "Ne vor trimite pe centură"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţie fără precedent în Palatul Justiţiei, după ce avocaţilor gălăţeni li s-au pus hainele şi dosarele în braţe, fiind nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea pe holurile instanţei. „Uite cum stăm… Unde s-a mai văzut aşa ceva… Vor să ne trimită pe centură”, au spus rând pe rând avocaţii veniţi să-şi ia robele sau alte lucruri lăsate în birouri.

Măsura a fost luată de conducerea Curţii de Apel, care, sâmbăta trecută, a schimbat încuietorile celor trei spaţii şi i-a informat pe avocaţi printr-o hârtie lipită pe fiecare dintre uşi că până pe 18 februarie trebuie să-şi ridice bunurile din birourile sigilate. Pe aceeaşi cale i-a informat că jandarmii sunt deţinătorii noilor chei şi la ei trebuie să apeleze fiecare dintre cei care doresc să-şi ia lucrurile.

Astfel, pe tot parcursul zilei de luni avocaţii şi-au scos rând pe rând robele, pentru a intra în sălile de judecată, dosarele, pentru a le studia împreună cu clienţii, scaunele, pentru a se aşeza fiecare unde a putut, şi chiar tablouri, aduse de acasă. Potrivit apărătorilor care ieri se aflau pe holuri, în camere s-ar mai afla televizoare, calculatoare, aparate de aer condiţionat, obiecte luate din banii Baroului.

Interesant este faptul că decizia Curţii a venit după ce adunarea generală a avocaţilor a decis că nimeni nu va pleca din spaţiile revendicate de instanţe. „Am înţeles că au luat această măsură în weekend, fără o hotărâre judecătorească de evacuare. Ca să vii să faci aşa ceva, fără ca vreunul dintre noi să fie prezent, este un abuz foarte mare. Dacă nouă ni se face aşa ceva, ce să mai înţeleagă oamenii de rând care-şi caută dreptatea aici”, a spus avocatul Domnica Toader. La rândul său, decanul Baroului Galaţi, avocatul Ion Popa, a făcut cunoscută situaţia, unică la nivelul ţării, Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi Uniunii Naţionale a Barourilor.

Despre faptul că avocaţii urmau să plece din cele trei birouri s-a tot vorbit din vara anului trecut, când a izbucnit primul scandal în acest sens. S-a spus că evacuarea era necesară din cauza lipsei spaţiilor pentru arhive şi camerele de consiliu, impuse de noul Cod civil. Acestea vor intra în vigoare abia pe 1 ianuarie 2016. De altfel, preşedinta Curţii de Apel, Mihaela Neagu, a fost foarte clară atunci când a explicat că spaţiile îi sunt necesare pentru 20 de persoane pe care le are în schemă. Mai mult, ea a făcut precizarea că măsura de a schimba încuietorile a fost pusă în practică sâmbătă, tocmai pentru a evita scandalul aferent. Şefa instanţei a spus că totul s-a făcut în prezenţa sa şi a altor patru oameni, existând şi un proces verbal al lucrurilor găsite în birouri. Judecătoarea Mihaela Neagu a mai declarat că avocaţii ştiau, pentru că au fost notificaţi în acest sens şi că le-au rămas două din cele cinci spaţii pe care le-au folosit în toţi aceşti ani.

Facem precizarea că este vorba de aproape 50 de metri pătraţi, în care avocaţii, 500 la număr, trebuie să-şi lase robele, genţile, dosarele, şi tot ce mai au nevoie pentru a intra în procese. Decanul Baroului ne-a declarat că nu s-a luat încă nicio decizie în vederea unui eventual protest.

Citit 3461 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2013 18:46

20 comentarii

 • postat de admirator
  Joi, 14 Februarie 2013 13:55
  daca TRIBUNALUL este cel care administreaza palatul de Justitie, in baza a ce (?!?) dicteaza si ia masuri de organizare a spatiului presedinta Curtii de Apel???? .Ne calcam pe bataturi cei din propria echipa???
  0
  0
  Raportează
 • postat de gabi
  Miercuri, 13 Februarie 2013 11:00
  Cand ii aud mi se face greata... mai ales ca sunt "studenta" la privat... ai bani faci, n-ai te chinui... nu-i bai ca nici la stat nu-i altfel! Si, in ultimii ani, m-am cam lovit de acesti "avocati" ca am avut nevoie! Si de "judecatori" m-am lovit... astora din urma nu conteaza ce dovezi le aduci ci conteaza daca s-au trezit cu fata la cearsaf sau nu... si pilele... ca oaia-i alba si ei zic ca-i neagra!
  De avocati numai de "bine"... ca te reprezinta sau nu e mai putin important... oricum nu conteaza pt ca de cele mai multe ori trebuie sa stii tu legea ca ei citesc printre randuri sau deloc, te mai pun sa-ti faci cate o cerere singur, te asigura ani la rand ca n-ai cum sa pierzi procesul ca-i "dreptatea" de partea ta, timp in care le dai bani cu nemiluita... si, in final, vine judecatoru' trezit de dimineata cu fata la cearsaf si de vreun telefon anume si-ti spune fransh ca ce era al tau cu acte nu mai e ca asa e "legea si dreptatea" in Romania... azi ai, maine esti in drum! Sunt multe de spus...
  Le doresc muuuulte, muuuulte realizari... pe centura!!
  Si le recomand sa nu sara vreunul dintre ei de p0p0neata si sa comenteze la cele de mai sus ca ei stiu foooorte bine care-i adevarul!!!
  Si le mai recomand "avocatilor" sa lucreze cu CONTRACT DE REPREZENTARE ca sa poti sa-ti recuperezi si tu banii, la o adica.... ca altfel se numeste evaziune fiscala... adica venituri nedeclarate... legiuitorii lu' Peste.
  0
  0
  Raportează
 • postat de DoRmi
  Marți, 12 Februarie 2013 23:24
  Extraordinar!!! Uluitor!!!
  TOATA lumea are DREPTATE!?!
  Imi permit sa trag aceasta concluzie pentru ca mi-am permis sa fac o analiza ... pe text ... la rece!
  Din articol inteleg ca DREPTATE are si D-na Toader & D-l Decan dar si D-na Presedinte a Curtii! Dar DREPTATE au si cititorii-comentatori, in totalitatea lor! Va vine sa credeti?
  "Traim in Romania si asta ne omoara!?!" (by M.Badea)
  0
  0
  Raportează
 • postat de flori cica
  Marți, 12 Februarie 2013 17:03
  pentru oricine desfasoara activitati aducatoare de venit (cabinete medicale ,notariate spalatorii frizerii bodegi ,tarabe,etc )se plateste chrie pe spatiu lumina, caldura daca nu au in propeirtare spatiul,de asemeni se face publicitate,(ziare ,radio,ziare,benere,site etc) dar D-nii si D- nele avocate nu si nu totul li se cuvine.Alo coborati pe pamant.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Se poate rezolva prin închirierea spațiilor de lângă Palatul de Justiție.
  Marți, 12 Februarie 2013 15:21
  Eu zic să închirieze spațiul din Palatul Telefoanelor, spațiu liber unde se plăteau facturile la telefoane sau să închirieze spațiul de la hotelul situat vizavi, la păpădie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pivnicerița
  Marți, 12 Februarie 2013 15:00
  DA!!!! EXACT PE CENTURA VA ESTE LOCUL! La felul cum ii escrocati pe clienti de bani si de speranta in dreptate, asta si sunteti: niste prostituate ale justitiei bananiere din Românica. Daca nu va place pe centura, vedeti ca va asteapta boldea la loc mai umbrit!
  0
  0
  Raportează
 • postat de avocat mai presus de lege
  Marți, 12 Februarie 2013 14:56
  Ioana-14.20-PROASTA MAI ESTI! De ce trebuie sa cazi in derizoriu?Avocatii pot avea loc si in alte cladiri din afara Palatului de Justitie, de exemplu la un sediu precum au cei din notariat sau alte domenii, de ce acesti Privati sa fie mai presus de alte categori , trebuie ca justitiabilii sa poata sa-si desfasoare activitatea corect, asta ma intereseaza pe mine cetateanul , nu unde stau diversi...apropo esti una din absolventele la parti?..vai de tine..auzi "decizie interna"..si astea nu se respecta?..mintea ta.... trebiuie sa intelegi..adica afara!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ioana
  Marți, 12 Februarie 2013 14:20
  "Hotararile Curtii" sunt pentru toti , desteptule de la 13.47 daca ar fi judecatoreasca. Aici se vorbeste de o decizie administrativa interna care nu are nimic de a face cu o hotarare judecatoreasca ce poate avea putere executorie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de HATARARILE CURTII SUNT PENTRU TOTI INTR-UN STAT DE DREPT
  Marți, 12 Februarie 2013 13:47
  Afara cu ei(avocatii)!"Abuz foarte mare"!O masura luata de Curtea de Apel pentru avocati e cacamaca!Daca noua ni se se face asa ceva ..vai voua..VOI CINE SUNTETI ? NU SUNTETI ACEIASI INDIVIZI CARE trebuie SA RESPECTATI LEGEA? AVOCATII = PRIVATI ,FOARTE MULTI DIN EI FARA CARTE(FACULTATILE PARTICULARE=O)!
  IN ATENTIA CURTII DE APEL : DACA HOTARAREA CURTII NU E RESPECTATA DE O BREASLA , AVETI PRETENTIA CA ALTE BRESLE(PROFESII) SA VA RESPECTE DECIZIA, NU CREATI UN PRECEDENT!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru Radu de Galati
  Marți, 12 Februarie 2013 13:04
  Daca tu crezi ca munca unui avocat se rezuma doar la studiul dosarului atunci inseamna ca ori habar nu ai ori ai un intelect insuficient dezvoltat. Cand va trebui sa iti faca avocatul urgent o cerere in vreun dosar sa ti-o scrie in palma ca poate asa intelegi. Povestea cu veniturile uriase sa stii ca e doar din filme. Criza este peste tot dar nu cred ca stii ce inseamna sa fii sculat la orice ora din somn pentru a asigura apararea vreunei persoane in fata unui procuror care te tine cu orele pe la usi si iti rade in nas cand ii spui ca si inculpatul are drepturi, iar asta pentru 100 lei care ii primesti dupa vreo 3 ani, cand ramane hotararea definitiva.Nu exista respect pentru aparatori iar daca tot crezi ca stau si studiaza pe holurile Tribunalului pe banii tai sa stii ca avocatii sunt cea mai impozitata categorie sociala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Marți, 12 Februarie 2013 12:01
  Eu inteleg ca vi se taie din nas si ca aveti motive sa fiti suparati insa si eu sunt suparat cand vad ca banii mei de contriboabil sunt folositi sa va plateasca voua datoriile la casutite in care traiti sau trabanturile pe care le conduceti.
  Eu cred ca justitia incepe sa-si faca datoria inca prea incet. Daca sunteti avocati cu adevarat facetiva lectiile acasa si veniti la tribunal cu lectia invatata si nu studiati dosarul pe hol pe banii mei.
  Sa va fie rusine ca faceti niste profituri immense si tot zgarciti si avari sunteti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean pt. Jack the Ripper
  Marți, 12 Februarie 2013 10:15
  Pivniceru are statut de mobilier in justitia romana !!! Toate sforile sunt trase de ciclopul de la Cotroceni !!! Tocmai de aceea urla disperat : " independenta justitiei" ! ( justitia lui pe care a format-o cu migala timp de 8 ani ! ) si se lupta din rasputeri sa-si mentina slugoii la conducerea dna, csm, ccr, ani, sevicii, etc, tocmai pt. a scapa basma curata atunci cand nu va mai fi cocotat in varful ma-fi-ei !!! Poate sa faca scara la cer .......puscaria il mananca pt. ca deja precedentul s-a creat si se numeste ADRIAN NASTASE !!! Tineti minte ce va spun : pana nu dispare satana asta, care baga tot timpul batul prin gard, in Romania nu va fi liniste ! Cred ca nici pdl-ul n-ar fi fost un partid atat de rau daca nu l-ar fi avut la varf pe satan ! Basistii , spuna ce vor... o fac din interes sau....din prostie !?! In Romania , cel putin 7,5 milioane de oameni si-au spus opinia !!! PS. M-as fi mirat ca ciclopului sa-i fi fost luata apararea de un individ care si-ar fi ales un pseudonim gen : FREDERIC CHOPIN !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pepeman
  Marți, 12 Februarie 2013 10:08
  Poate că dacă şi-ar lua un avocat bun...
  0
  0
  Raportează
 • postat de LordONE
  Marți, 12 Februarie 2013 10:06
  @Jack the Ripper - daca tu ai creierul cat nuca, pastreaza-ti ideile acasa :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Daniela
  Marți, 12 Februarie 2013 10:05
  SI CE..... este asa de rau pe centura...............Doamna Toader are un loc special , asta daca nu/i cumpara sotul sau, Mircea Toader, un vapor. Nu unul din alea furate.....hahaha ,
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 12 Februarie 2013 09:30
  O porcarie de unitate adminstrativa construita in mod idiot FARA UN SINGUR LOC DE PARCARE !

  in toate tarile civilizate Judecatoriile au locuri de parcare nu numai pentru judecatori, aprozi, avocati cat si pentru clienti

  adica are parcare imensa un market si nu are ditamai judecatoria
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 12 Februarie 2013 08:10
  ion ghica, am vazut ca scria de tine intr-un articol zilele trecute, in nu stiu ce ziar central : subiectul era "s-a marit numarul de sifilitici"
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jack the Ripper
  Marți, 12 Februarie 2013 07:50
  Domnule "galatean", ai mare dreptate, BASESCU E DE VINA!!!!
  Ma mir ca multi dintre semenii nostri sunt atat de indoctrinati de antene lui Felix. Ia sa ne gandim putin, cine este ministrul justitiei? Basescu sau Pivniceru? Reveniti-va, oameni buni!
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 12 Februarie 2013 01:43
  Multitudinea de birouri ale procurorilor a ramas la fel. Deci la Galati are loc in Palatul de Justitie doar acuzarea. Apararea si asa era inutila in statul de tip mafiot, condus de primul posibil infractor al tarii(dupa definitia din raportul MCV). Ar trebui ca apararea sa refuze sa mai intre in dosarele de oficii, daca tot e inutila, sa vedem apoi daca isi amintesc de rolul avocatului intr-un proces penal. Basescule chiar daca ti-ai facut armata din procurori intr-o zi o sa ai foarte mare nevoie de un avocat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Ghica
  Marți, 12 Februarie 2013 00:21
  In Romania nu se poate spune ca exista Justitie.Exista un grup de excroci care se numesc avocati,judecatori.. etc
  In Romania si daca esti presedintele tarii esti tot o rusine pentru umanitate.Oameni cinstiti in Romania sunt cei care nu sunt politicieni,avocati,judecatori si functionari publici.Good bye
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.