Escroc gălăţean, „repatriat” din Spania prin Interpol

Escroc gălăţean, „repatriat” din Spania prin Interpol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile judiciare spaniole - prin intermediul Interpol - l-au predat ieri, 16 martie, autorităţilor române pe urmăritul internaţional Octavian C., de 36 de ani, din oraşul Bereşti, judeţul Galaţi. Bărbatul se sustrăgea măsurii arestării preventive pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Buf de 115.606 lei şi… vira în Spania!

În cursul lunii februarie 2008, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Brăila, Octavian C. a achiziţionat mărfuri de la 23 de agenţi economici din mai multe judeţe din ţară. Pentru plăţi a emis 28 de file cec şi bilete la ordin, fără a avea disponibil în cont, cauzând un prejudiciu total de 115.606 de lei.

În baza probatoriului, s-a reţinut perseverenţa infracţională a inculpatului care a iniţiat relaţii comerciale, emiţând instrumente de plată într-un interval scurt de timp, pentru a evita cât mai mult intrarea în interdicţie de plată. Gălăţeanul a preluat societatea fără datorii către furnizori, dând siguranţă partenerilor de afaceri, şi-a asigurat spaţiul de depozitare, utilajele de manipulat mărfurile şi carburanţii, organizând în scurt timp un sediu improvizat, modern utilat, angajând personal fără forme legale, pentru a crea impresia executării rapide a relaţiilor comerciale.

Periculos pentru societate

S-a mai stabilit că modul de cumpărare şi de revânzare rapidă a mărfurilor cumpărate a indicat o pregătire temeinică şi premeditată pentru derularea în scurt timp a activităţilor comerciale. Pentru faptele pentru care Octavian C. este cercetat, instanţa de judecată a apreciat că acesta prezintă un grad ridicat de pericol pentru societate şi pentru ordinea publică, impunându-se arestarea preventivă.

Octavian C. A fost preluat de la Aeroportul „Henry Coandă” Otopeni de o escortă a Compartimentului Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale Brăila şi va fi prezentat Tribunalului Brăila pentru confirmarea măsurii arestării preventive, pentru primele 30 de zile, după care va fi încarcerat.

Citit 2154 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.