Acuzat că ar fi lovit un poliţist, rămâne după gratii încă o lună

Acuzat că ar fi lovit un poliţist, rămâne după gratii încă o lună
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oamenii legii de la Secţia 2 s-au ales cu plângeri penale


Dumitru Florin va rămâne după gratii o lună de zile, au decis magistraţii Tribunalului, care i-au respins recursul făcut împotriva hotărârii Judecătoriei de a-l aresta pentru ultraj. Dumitru este unul dintre cei opt tineri care au refuzat să se legitimeze în conflictul recent cu poliţiştii, care a degenerat.

După ce a dat cu spray lacrimogen, poliţistul a fugit după tinerii care au rupt-o la goană. Pentru a scăpa de el, unii dintre ei au aruncat cu pietre, chiar cu o bordură, care l-ar fi rănit la mână pe omul legii. Poliţistul a depus acte medicale din care reiese că ar avea mâna rănită.

Avocaţii lui Dumitru au spus că arestatul ar fi fost dus la Medicină Legală abia joi, lucru care ar fi făcut ca rănile să se estompeze. Apărătorii au reiterat faptul că cei trei tineri care au ajuns la spital au fost bătuţi în Secţia 2 de poliţie. De altfel, şi aceştia au depus o plângere penală împotriva poliţiştilor. Avocaţii au marşat şi pe faptul că arestatul a fost luat direct din spital, în pijamale şi dus la Parchet.

Procurorul a spus că cei implicaţi în scandal au recunoscut că nu s-au legitimat, că s-au manifestat necuviincios şi că unul dintre ei a făcut un gest care l-a determinat pe poliţist să folosească spray-ul lacrimogen, precizând că nu se poate trece peste toate astea cu foarte multă uşurinţă. În ultimul cuvânt pe care l-a avut, Dumitru a spus plângând că nu vrea decât să se facă dreptate. Imediat după terminarea procesului, prietenii lui Dumitru au încercat să-l vadă, mergând la demisol, însă au fost opriţi de oamenii legii, care, din informaţiile pe care le avem, i-ar fi amendat.

Citit 2639 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2013 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.