Sub pretextul presiunii mediatice, "afacerea apartamentul" se vrea mutată din Galaţi

Sub pretextul presiunii mediatice, "afacerea apartamentul" se vrea mutată din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toţi cei 33 de judecători şi funcţionari care au câştigat la o primă instanţă dreptul de a-şi cumpăra apartamentele la preţuri cu mult sub preţul pieţii vor ca procesul să se desfăşoare în continuare departe de ochii publicului. După ce Tribunalul Galaţi a decis că judecătorii gălăţeni dar şi alţi funcţionari publici nu îşi vor cumpăra casele la preţul impus prin decizie de Consiliul Judeţului (CJ), toţi cei care au câştigat procesul au cerut strămutarea dosarului la o altă instanţă, sub pretextul presiunii mediatice existente în acest caz.
Decizia Tribunalului, care le-a dat câştig de cauză funcţionarilor şi magistraţilor, a fost dată în noiembrie 2012, iar la Curtea de Apel recursul a fost înregistrat în ianuarie 2013. "Viaţa liberă" a scris despre decizie în luna martie, iar cererea de strămutare apare pe site-ul Înaltei Curţi pe 26 aprilie. Reprezentantul celor 33 de părţi a prezentat Curţii de Apel dovada că a solicitat strămutarea la primul termen, în luna mai, judecătorii urmând să se întrunească pe 11 iunie pentru a vedea dacă Înalta Curte a luat vreo decizie.
Reamintim că, în perioada 2002-2006, 40 de persoane, funcţionari publici, judecători, poliţişti, etc, au încheiat cu CJ contracte de închiriere. În iulie 2003, apartamentele au fost trecute din domeniul public în cel privat al judeţului Galaţi, fiind prevăzută posibilitatea scoaterii la vânzare a acestora. Cei 40 s-au adresat CJ cu solicitarea de a li se perfecta contracte de vânzare cumpărare, dar s-au izbit de refuzul instituţiei. A început lupta în instanţă, CJ pierzând pe toată la linia atât la Galaţi, cât şi la Buzău şi la Ploieşti, unde au fost căile de atac. Consiliul a încercat şi o contestaţie la executare, pierzând la Judecătoria Galaţi, dar şi la Tribunalul Cluj, unde s-a strămutat recursul. S-a încercat apoi o înţelegere între părţi şi aşa au apărut hotărârile CJ, anulate acum, care impuneau un preţ mult mai mare decât cel instituit prin deciziile judecătoreşti. Şapte dintre cei 40 de „beligeranţi” au fost de acord cu sumele impuse, restul angrenându-se în procesul care a fost câştigat de ei la o primă instanţă.

Citit 2199 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2013 17:11

5 comentarii

 • postat de Realist
  Luni, 27 Mai 2013 21:51
  De ce vorbiti asa, un necajit de magistrat are nevoie de ajutor din partea societatii. Aveti mila! Doar ii face dreptate muritorului de rand, el este altfel de muritor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mara
  Vineri, 24 Mai 2013 18:33
  Chiar asa, cat timp jegurile astea cu stiinta de carte invers proportionala cu privilegiile nesimtite isi vor mai bate joc si vor mai sfida intreaga societate? Pensii speciale, salarii si sporuri speciale si nesimtite, case de serviciu, medicamente moca, spagile la astia merg de le zeci de mii de euro in sus (a observat cineva cam cum este evolutia spagilor in Romanica? cu cat au venituri mai mari, idem si spaga, de vazut cazul recent al celor doua judecatoare din Bucuresti cu spaga de 200.000 de euro). Astia nu dau socoteala nimanui, indiferent de ce decizii dau, desi in fapt sunt doar niste functionari ai statului care trebuie sa aplice legea, sa o aplice nu sa o interpreteze dupa bunul plac. Daca iei aleatoriu 1000 de magistrati si ii trimiti in afara granitelor, in orice tara, nici 1% din ei nu vor avea competentele necesare sa isi practice acolo meseria, precum un doctor, inginer sau profesor. Cazurile acestea, golaniile acestea cu casele la pretul unei biciclete, trebuie aduse cat mai curand in mas media centrala, la televiziunile centrale in special, asta ca sa se vada si in inerior, dar si in afara cam care este moralitatea acestor indivizi. Iar leprele, care au si majoritate in parlament dorm, pt ca daca ar da o lege care sa curme golaniile astora s-ar rezolva hotia asta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de hotul
  Vineri, 24 Mai 2013 13:22
  de ce jegurile de magistrati sa-si cumpere apartamente cu preturi mult sub preturul pietii , iar noi amaratii de rand platim toata viaat pe un amarat de apartament... am un apart luat cu credit pe o perioada de 30 de ani. si eu si sotul suntem profesori cu o vechime de peste 15 ani in munca , iar veniturile pe care le acumulam nu ne-au permis sa cump o casa decat cu credit bancar. de ce acesti magistrati care au salarii de ordinul sutelor de milioane da le cumpere la un pret derizoriu, iar noi amaratii de rand o sa platim ptr o casa de 50m si noi si copilul nostru . SI CA NOI SUNT O MULTIME DE AMARATI. RUSINE SA VAFIE, SUNTETI O COHORTA DE NEMERNICI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 24 Mai 2013 09:01
  tocmai de aceea in tarile civilizate STATUL NU SE OCUPA CU RIDICAREA DE APARTAMENTE SAU ALTE ACTIVITATI ECONOMICE ca mai devreme sau mai tarziu sunt pierderi si furturi !

  Intr-un stat CIVILIZAT, statul se ocupa doar cu educatie / scoala, justitie, politie, armata.
  Nu are vile RAPPS, nu are ANL, nu are nimic.

  Vrei casa, exista piata libera de case de vanzare sau dezvoltatori imobiliari. Ai bani cumperi, nu - nu cumperi.
  Nu vine statul sa construiasca la preturi mari (ca in Romania) si apoi sa fie furate la preturi mici.

  Tara de idioti Romania.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristi
  Vineri, 24 Mai 2013 08:08
  Care este rationamentul ca judecatorii si functionarii publici(o parte)sa-si cumpere apartamente mai ieftine decat orice alt cetatean??? Instantele e firesc la cum isi fac treaba sa faca corp comun cu acestia Inca o dovada de mojicie din partea celor care ar trebui sa nu fie profitori si inca o dovada a punerii in aplicare a unei legi, ptr. ca sigur acestia beneficiazxa de asa ceva, facute de ingeniosii nostri parlamnetari in favoarea lor.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.