Sub pretextul presiunii mediatice, "afacerea apartamentul" se vrea mutată din Galaţi

Sub pretextul presiunii mediatice, "afacerea apartamentul" se vrea mutată din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toţi cei 33 de judecători şi funcţionari care au câştigat la o primă instanţă dreptul de a-şi cumpăra apartamentele la preţuri cu mult sub preţul pieţii vor ca procesul să se desfăşoare în continuare departe de ochii publicului. După ce Tribunalul Galaţi a decis că judecătorii gălăţeni dar şi alţi funcţionari publici nu îşi vor cumpăra casele la preţul impus prin decizie de Consiliul Judeţului (CJ), toţi cei care au câştigat procesul au cerut strămutarea dosarului la o altă instanţă, sub pretextul presiunii mediatice existente în acest caz.

Decizia Tribunalului, care le-a dat câştig de cauză funcţionarilor şi magistraţilor, a fost dată în noiembrie 2012, iar la Curtea de Apel recursul a fost înregistrat în ianuarie 2013. "Viaţa liberă" a scris despre decizie în luna martie, iar cererea de strămutare apare pe site-ul Înaltei Curţi pe 26 aprilie. Reprezentantul celor 33 de părţi a prezentat Curţii de Apel dovada că a solicitat strămutarea la primul termen, în luna mai, judecătorii urmând să se întrunească pe 11 iunie pentru a vedea dacă Înalta Curte a luat vreo decizie.

Reamintim că, în perioada 2002-2006, 40 de persoane, funcţionari publici, judecători, poliţişti, etc, au încheiat cu CJ contracte de închiriere. În iulie 2003, apartamentele au fost trecute din domeniul public în cel privat al judeţului Galaţi, fiind prevăzută posibilitatea scoaterii la vânzare a acestora. Cei 40 s-au adresat CJ cu solicitarea de a li se perfecta contracte de vânzare cumpărare, dar s-au izbit de refuzul instituţiei. A început lupta în instanţă, CJ pierzând pe toată la linia atât la Galaţi, cât şi la Buzău şi la Ploieşti, unde au fost căile de atac. Consiliul a încercat şi o contestaţie la executare, pierzând la Judecătoria Galaţi, dar şi la Tribunalul Cluj, unde s-a strămutat recursul. S-a încercat apoi o înţelegere între părţi şi aşa au apărut hotărârile CJ, anulate acum, care impuneau un preţ mult mai mare decât cel instituit prin deciziile judecătoreşti. Şapte dintre cei 40 de „beligeranţi” au fost de acord cu sumele impuse, restul angrenându-se în procesul care a fost câştigat de ei la o primă instanţă.

Citit 2331 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2013 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.