S-a cerut din nou falimentul Apaterm! Gălăţenii nu vor fi scutiţi de plata datoriilor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

S-a cerut din nou falimentul Apaterm! Gălăţenii nu vor fi scutiţi de plata datoriilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 28 mai, Tribunalul Galaţi a obligat societatea să depună într-un cont o cauţiune de peste patru milioane de lei, care reprezintă 15 la sută din costul serviciilor furnizate de CET şi neachitate


Aleşii locali au astăzi pe ordinea de zi aprobarea bugetului Apaterm, societate pentru care s-a cerut din nou în justiţie intrarea în faliment. Reprezentanţii Electrocentrale susţin că planul de reorganizare a Apaterm nu a fost respectat, plus că societatea nu şi-a achitat facturile la zi, lucru care i-a determinat să ceară din nou falimentul distribuitorului de apă caldă şi căldură.
Pe 28 mai, Tribunalul Galaţi a obligat Apaterm să depună într-un cont o cauţiune 4.314.881,44 de lei, care reprezintă 15 la sută din costul serviciilor furnizate de CET şi neachitate. Directorul Electrocentrale, Tudor Petre, ne-a explicat că aici intră doar datoriile curente ale Apaterm şi nicidecum cele 339 de milioane de lei, datoria „confiscată prin decizia judecătorilor”. Tot pe 28 mai, CET-ul a cerut intrarea în faliment a Apaterm. În replică, reprezentanţii societăţii de distribuţie a apei calde şi căldurii au arătat că solicitarea nu este timbrată şi au primit de la instanţă un răgaz, până pe 18 iunie, ca să-şi pregătească apărarea în noul conflict.
"Apaterm atrage şi moartea altora”
Directorul CET susţine că mai devreme sau mai târziu va exista o reacţie în lanţ cu consecinţe dezastruoase. „Prin boala sa, Apaterm atrage şi moartea altora”, a conchis şeful CET. „Planul de reorganizare nu este viabil, continuarea activităţii Apaterm urmând să determine un proces de falimente în avalanşă, începând cu Electrocentrale”, a arătat producătorul de energie la ultima şedinţă a creditorilor.
Adriana Stratulat, cea care reprezintă interesele Apaterm, ne-a declarat că societatea va face tot ce este posibil pentru a depune cauţiunea. „Din păcate, nu vom mai achita facturile, pentru că banii vor merge pentru plata cauţiunii”, a spus Stratulat, care a confirmat că principalul „inamic” a cerut din nou intrarea în faliment a societăţii.
Conflictul a început în vara lui 2011
În vara lui 2011, Apaterm şi-a recunoscut insolvenţa şi a cerut Tribunalului intrarea în reorganizare, ceea ce ar fi însemnat ca în trei ani să se încerce aducerea firmei pe linia de plutire. Electrocentrale a intervenit şi a cerut falimentul, pe care l-a şi obţinut în noiembrie 2011, pe motiv că a fost ignorată la plata debitelor deşi avea cea mai mare datorie, 339 de milioane de lei. Decizia a fost dată de acelaşi complet care are acum noua cerere de faliment pe masa de lucru. A urmat recursul, judecat la Curtea de Apel Bucureşti şi câştigat de Apaterm, care a ajuns din nou în reorganizare, cu obligaţia de a-şi respecta planul, în care erau prevăzute plata celor mai multe dintre datorii, mai puţin cele către Electrocentrale. Drept urmare, CET a făcut o contestaţie în anulare, care se judecă acum la Bucureşti, în paralel, cu ce se întâmplă la Galaţi.
În tot acest carusel de procese, gălăţeanul de rând, cel de la care vin banii acestor societăţi, va fi cel mai afectat, prin simplu fapt că pe el nimeni nu-l scuteşte de plata datoriilor.

Citit 3946 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2013 18:44

8 comentarii

 • postat de Bebe Ionescu str. Alexandru Lapusneanu nr.47
  Vineri, 31 Mai 2013 10:12
  Fratilor , ca veni vorba de postacii aiuriti cre prostesc toata ziua pe la toate articolele, am o propunere :
  - Cind unul dintre ei mai injura sau jigneste o persoana si ii da si numele ,sa aiba curajul sa spuna si de unde o cunosc ori daca au discutat vreodata cu ea fata in fata.
  Daca stiu ca-i hot , cind i-a facut ultima plangere la politie sau parchet?. Daca stiu ca-i prost si pus director doar din mila partidelor , sa-i ceara sa publice CV-ul si experienta profesionala . Si daca are experienta si studii , inseamna ca : - atata a putut atata a facut - si basta.

  Dar si voi bai baieti , sa scriti musai : - ce studii aveti , - ce experienta in domeniu , - de cind si de unde cunoasteti persoana de o tavaliti in noroi, - ce va da dreptul sa criticati dea valma si in general cine si cit va plateste ca sa mimati vocea poporului indignat ca prostu-n targ
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un om necajit
  Vineri, 31 Mai 2013 09:35
  Trei rele care ne fac sa nu mai intelegem nimic

  1 . Electrocentralele sunt moarte - nu mai lucreaza decat cu o singura turbina , la 30% din capacitatea acesteia . Nu ca nu au gaze , dar nu au cui vinde curentul electric obtinut doar din gaz metan la un pret astronomic (lucru pe care astazi in lume , nu si-l permit decat rusii ). Acest pret, il descarca in gigacaloria , obtinuta din racirea turbinei ( deci cost zero ) si vi-l fura din buzunare sub forma de caldura si apa calda.

  2 . Primarul actual super fudul, ineficient si total neprofesionist al Galatiului, in loc sa caute solutii de independenta energetica (termica ) a orasului, ca sunt Slava Domnului cu nemiluita , pica in aceeasi plasa prosteasca asemeni antecesorilor sai si face rahatul praf cerind pentru a mia oara Electrocentralele la Primarie. Si pare ca mai este si mandru de prostia lui.Nu-si da seama ca aceasta" nenorocire", adusa in curtea Primariei ii va manca bugetul orasului , pentru intretinere , reparatii si investitii pe urmatorii 20 de ani ,timp in care va neglija total distributia.

  3 . Al treilea lucru rau il constituie ,jigodiile care posteaza dobitocii de tipul : - sa desfiintam intreprinderea nerentabila , netinind cont de necesitati si cauze ,uitind ca trebuie sa se si spele , sa le faca cineva curat , ca vine o iarna in care le ingheata fundu fara caldura , - sa-i bagam pe toti in puscarie , netinind cont de propria lor incompetenta si viermanosenie si nici ca oamenii care conduc aceste societati nu pot sa faca din rahat bici si sa si pocneasca.

  Ei bine daca jigodiile ar latra doar pentru ele n-ar fi nimic, am fi o societate normala , din nefericire insa ele instiga mase de creduli , satui de saracie si minciuna , dispusi sa creada bazaconii cu directori care desi aveau salarii dovedit mai mici decat adjunctii lor ,s-au"'imbogatit ""si cu intreprinderi de mult falimentare"" mulse"" de partide politice.

  CONCLUZIE : Raul acestei societati , s-a cuibarit si scuipa venin pe noi , nu la nivel de munca ori conducere a intreprinderilor comerciale mult injurate , ci mai sus la nivelul administratiilor locale , judetene , guvernamentale,care isi freaca mainile de bucurie sa vada prostimea sfisiindu-se in timp ce"" desteptii"" lucreaza si ne lucreaza.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan s
  Joi, 30 Mai 2013 20:49
  Deci, oameni buni !
  Apaterm functioneaza ilegal, fara licenta, deci IN AFARA LEGII. Ma mir ca nu s-au gasit niste juristi luminati la minte sa ceara in justitie incetarea activitatii acestei societati pentru un lucru flagrant. Cand nu ai permis de conducere nu poti sa conduci autovehicule pe drumurile publice. Daca esti prins, mergi la puscarie.
  Ma surprinde ca se permit comentarii a tot tot felul de agramati si analfabeti precum dobitocul ala autointitulat "Salariatii Apaterm", care banuiesc ca este vreo fosta sluga de a lui Cubasa, vreun lipitor de afise care taie frunza la caini in aceasta societate numita Apaterm. Vad ca a facut acel comentariu la ora 9,42. Concluzia o trageti singuri: la ora aceea, cu asta se indeletnicesc astfel de scursuri . Precis era in timpul liber sau in concediu, nu??
  Solutia optima este una singura : aplicarea legii si interzicerea functionarii acestui putregai numit Apaterm.
  Aaaa, si sa nu uitam domnilor cum sub marele "specialist" Cubasa organigrama societatii asteia numara peste 1100 de oameni, cand in realitate nu ar fi necesar mai mult de maaaxim , cu indulgenta , 500 de persoane. Dar...de, lipitorii de afise trebuie recompensati intr-un fel nu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de antipoliticienii galatiului
  Joi, 30 Mai 2013 15:00
  nici nu ma intereseaza ce a facut sau nu a facut un director sau altul in societatile patronate de consiliul local, judetean. primarie. eu doar stiu sigur ca aceste societati ce au falimentat populatia galatiului au fost si sint centre de recunostiinta politica pentru slugile lor. pina cind aceasta politica nu-si va mai taia din bratele cu care au invins populatia nu se va mai putea face nimic. ce treaba are pnl cu apaterm, pc cu transurb, psd cu adp, pdl cu apia si astea sint doar exemple. eu ii rog pe politicieni sa ne mai lase sa traim si noi.lasati draki mincatul de kk si de facut averi. aveti destule, gata si opriti-va. nu intelegeti ca s-a depasit o limita. ce vreti? sa se omoare pina la urma nevoiasul cu altul ca el pentru o coaja de piine. aveti castele si palate de aur, aveti bani si posibilitati de a va intretine 2-3 generatii de urmasi. ce mai vreti? lasati-ne si pe noi sa traim, domnilor politicieni si tot sistemul din spatele vostru creat ca sa va asigure paza, cadrul legal si instrumentele prin care vreti TOTUL. eu spun ca politicienii trebuie sa se trezeasca in galati. sa spuna in sinea lor, GATA, avem destul. trebuie sa-i ridicam si pe acesti oameni, ce nu sint putini dar inca letargici. nu ar fi mai bine pentru toti ca un politician si afacerist galatean sa aiba venituri bune si ceilalti satisfacatoare? nu ar fi mai bine pentru toti? ei acuma vor inca venituri f.f.f. bune si saracie pentru restul de concetateni. nu ginditi bine, inca sinteti pe val dar s-ar putea si valul sa va rastoarne si acolo e greu de respirat. nici nu-I amenintare eu cred ca se va intimpla firesc prin desfasurarea evenimentelor. istoria nu minte, multi ce s-au crezut zei au sfirsit superrau sub greutatea gloatei disperate. prosti....dar multi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Salariatii APATERMului stiu bine
  Joi, 30 Mai 2013 09:42
  pentru ADRIAN

  Mai BOULE , bilantul anului 2010 a fost unul echilibrat , pretul la populatie era doar de 140 RON/ gigacalorie , nu ca acum peste 400. Si totusi pe Cubasa l-a dat afara chiar daca era MANAGER BUN (intreaba in asociatii si salariatii de la APATERM), de chiar P.S.D. ul si vita incaltata de Nicolaie ,despre care tu zici ca-l tin in brate.
  Tu crezi in mare ta prostie ca institutiile statului nu au controlat si verificat ,fir cu fir ? Ei bine omului asta nu i s-a gasit nici o vina . Poate doar cea morala de a nu -si fi dat in judecat actionariatul inconstient si nepasator format din Consiliul Local si Primarie, (lucru subliniat si de controlul Curtii de Conturi in Decembrie 2010 ).
  Si te mai intreb ceva , mai atoatestiutorule , dornic de sange pe pereti si prost de cazi in cur.

  CUBASA A FOST DAT AFARA , FARA SA I SE OFERE NICI UN ALT LOC DE MUNCA , ACUM DOI ANI .

  IN LOCUL LUI , MAI MARII ZILEI AU PUS O PUPAZA , OBEDIENTA , LA ZI CU "TAXELE" PENTRU SEFI , CARE IA CU TUPEU DOUA SALARII.

  INTREBARE:

  DACA PRIMUL A FOS MANAGER SLAB TIMP DE 5 ANI
  CEA CARE A FOST PUSA SA-I IA LOCUL FIIND VALOROASA RAU DE TOT , TREBUIA MACAR SA PASTREZE SOCIETATEA PE LINIA DE PLUTIRE ASA CUM I-A LASAT-O , FOSTUL DIRECTOR.
  DACA NU CHIAR SA O FACA SA PROSPERE SI PRETURILE SA SCADA. DA SAU NU ?

  PRACTIC CE A FACUT ACTUALA "MANAGERA"
  A ADUS SOCIETATEA URGENT IN FALIMENT , CU UN PROGRAM DE REORGANIZARE DE CARE RAD SI CURCILE , NU A STIUT SA DISCUTE CU CREDITORII, A CERUT SI OBTINUT MARIREA TARIFELOR . A ARUNCAT SI VA CONTINUA SA ARUNCE SALARIATII PE DRUMURI .
  TOATE ASTE PENTRU CA DUPA PAREREA MEA , NU O DUCE MINTEA NICI PE EA NICI PE CEI DIN JURUL EI SA IA MASURILE NECESARE .

  SI ITI MAI SPUN CEVA DOAR PENTRU TINE , CA VAD CA-TI TII CAPUL DOAR CA SA NU TE UDE IN GAT CAND PLOUA .
  INTREPRINDEREA ASTA ARE DATORII IMENSE DE PE VREMEA CAND ERA R.A.G.C. IN 1996 ; CAND S-A DESPARTIT DE APA CANAL IN 2004 A PRELUAT TOATE DATORIILE CU PENALITATI CU TOT, TOTALIZAND INCA DE ATUNCI 2,4 MII DE MIILIARDE DATORII DIN TOTALUL DE 3 MII DE MILIARDE DE AZI.
  CAND A VENIT CUBASA DIRECTOR, DATORIA ERA DE APROAPE 2,7 MII DE MILIARDE IAR CIND A PLECAT DUPA CINCI ANI IN2011 , DATORIA BAZA NU MAI CRESCUSE DAR CRESCUSERA PENALITATILE LA 2,9 MII DE MILIARDE.

  CE A FURAT CUBASA SI DE UNDE, MAI PAPAGAL FARA CREER, SI DIN NENOROCIRE MAI SUNT MULTI AVORTONI ASEMENI TIE , CARE PUN IN RAMA O PROSTIE SI SE ROAGA LA EA. RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Joi, 30 Mai 2013 08:29
  Consiliul Local si Primaria Galati sunt principalii vinovati ai EXTREM DE PROASTE GESTIUNI a societatilor Apaterm si indirect Electrocentrale.

  Am spus mai de mult ca COMUNISMUL FALIMENTAR va atrage falimentul Electrocentrale, si apoi va atrage falimentul orasului Galati !
  DAA! pentru ca deja s-a dat legea de insolventa a oraselor, si Galatiul va fi pe harta !
  Si apoi sa vezi ca pe langa canalizarile Apacanal inexistente (gurile de canal sunt, dar cred ca 30% din retea se scurge direct in pamant datorita situatiei extrem de proaste a conductelor si capacelor de canalizare furate care au dus la stricarea conductelor retelei) [dovada si mirosurile oribile cand treci pe langa unele capace de canalizare !]
  in curand si Ecosal nu va avea bani si vom sta cu gunoaiele nestranse de nimeni !

  Noul Galati va fi un oras:
  - fara apa calda (este deja)
  - fara apa rece (se intampla partial deja)
  - fara canalizare (functionala)
  - fara ridicat gunoi

  bravo conducatorilor idioti care s-au perindat in Galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de adrian
  Joi, 30 Mai 2013 07:06
  Unde-i lege nu-i tocmeala, asa suna o vorba. Dar nu valabila si in Romanica, unde aceasta capusa, veriga intermediara supradimensionata si intesata cu fel de fel de lepre puse acolo strict pe carnet de partid, pile si relatii (la conducere si TESA ma refer), inca functioneaza ILEGAL, fara licenta. Desi vai mama ei, madama asta care cica manageriaza capusa asta incaseaza o leafa cam de 2-3 ori mai mare decat a unui ministru, aberant nu? Dar "normal" in Romania. Pe termen mediu, urmeaza si decesul Electrocentrale, care pana acum a fost o alta vaca de muls pentru clanurile mafiote autointitulate partide, pentru ca, practic, acolo nu s-a investit nimic. Tot turbinele alea vechi si antice sunt, tot aceleasi cazane, mai putin cazanele 1,2 si 3 care au fost taiate si rase de pe amplasament in speranta si visele lor desarte ca vor veni investitori care sa bage ceva bani sa modernizeze si sa retehnologizeze. Conform normelor europene, si Electrocentrale, pana anul acesta, pentru emisiile de CO2, primeau alocare gratuita a certificatelor de emisii. De anul acesta vor trebui sa si le cumpere pentru energia electrica produsa si vor mai primi mica o parte doar pentru partea de producere agent termic. Deci incet, incet se strange latul si la acestia. De godacul de Cubasa nu se mai stie nimic? Nu-l trage nimeni la raspundere pe incompetentul asta care a fost plantat acolo si tinut in brate multi ani de PSD?
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 30 Mai 2013 04:14
  Cautati vinovatii in randul actualilor si fostilor din Primarie si din Consiliul Local ,acolo s-au aranjat consiliile de administratie si conducerile executive de la societatea falimentara . Primaria si Consiliul Local lungesc acum boala ca sa vina toamna si sa motiveze ca nu mai este timp pentru a gasi alt distribuitor si ca sunt nevoiti sa accepte distributia agentului termic si apei calde tot de catre Apaterm ,falimentara si fara licenta .Daca tot este incerta atat actuala sursa (Electrocentrale) cat si distributia (Apaterm) de ce mai sunt puse piedici debransarilor si de ce trebuie sa mai ia cetateanul acordul falimentarei Apaterm pentru a alege cumisi asugura caldura in apartament ?Gaselnita cu dezechilibrarea retelei este pentru aiurit propietarii ,sa o echilibreze in functie de cerinte, pana la bransamente iar acolo din robineti si diafragme , dar poate nu o mai fi nevoie si sistemul hipercentralizt v-a deveni istorie ca si celelalte realizari ale socialismului victorios..Oare pentru datoriile imense ale Apaterm nu este chiar nici un vinovat? De ce nu i-au debransat ,nici la aceasta data ,pe rai platnici ,chiar cu riscul de ai supara pe cei care platesc( acum sigur erau toti debransati),cati au mai ramas ,majoritatea sau debransat ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.