Părerea gălăţenilor despre durata mare a proceselor

Părerea gălăţenilor despre durata mare a proceselor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

I-am întrebat pe câţiva gălăţeni ce părere au despre faptul că multe dosare se soluţionează într-un timp foarte îndelungat, ajungându-se uneori chiar şi la zece ani de anchete şi procese.

Nicu Damian: „Toţi care cum au pile pot sa facă aşa ceva, să ţină un dosar prin instanţe şi nu numai în instanţă, şi pe la poliţie. Într-un cuvânt, numai dosarele şmecherite au parte de un asemenea tratament. Cei care nu au pile merg la puşcărie. La noi cine fură un ou este condamnat imediat, cine fură un bou sau mai exact cine are pile scapă. Asta este justiţia în România. Nu vedeţi? Asta este justiţia la noi!”

Gigi Istrate: „Justiţia la noi?! Este teribil ce se întâmplă. Nu este în regulă să ţii dosare ani la rând. Dar ştiţi cum este la noi, fiecare îşi atinge propriul ţel cum poate. Şi în general asta cu atinsul ţelului se face cu bani. Dacă ai bani câştigi pe toată linia şi mai ales nu faci puşcărie. Dacă nu ai bani, nu mai contează nimic, faci puşcărie. Oricum nu este în regulă ce se întâmplă azi în justiţia noastră.”

Vasile Marin (foto): „Este inadmisibil! Este o bătaie de joc. Justiţia este coruptă, Poliţia la fel. Peste tot în ţară este la fel, ca şi la Galaţi de altfel - cine nu are bani nu câştigă. Normal că este ceva în neregulă când ţii ani întregi un dosar. Eu am avut dosare în justiţie şi la Poliţie şi ştiu cum este, Justiţia şi poliţia sunt mână în mână cu mafia, iar în Galaţi justiţia este zero. La noi se pot lua averi întregi cu ajutorul justiţiei. Dacă ai pe cine trebuie alături, câştigi orice. Când ei, cei puternici şi cu bani, ştiu că au spatele asigurat, intră peste oameni în case, n-au nicio teamă, nicio frică de lege, iar omul de rând nu merge să reclame nicăieri, de frică. Ştiţi ce înseamnă aia? De frică, dar mai ales pentru că ştiu că nu o să-i asculte nimeni. La noi nu există dreptate. La noi, nu-i cum este dreptatea, ci cum vor ei. Dreptatea lor. Asta este justiţia în ţara noastră şi aici la Galaţi”

Citit 1113 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2013 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.