Campanie VL "Destine în derivă": O adolescentă de 16 ani a dispărut în ghearele traficanţilor de carne vie

Campanie VL "Destine în derivă": O adolescentă de 16 ani a dispărut în ghearele traficanţilor de carne vie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O fată de 16 ani din Vânători a dispărut în urmă cu un an dintr-un centru de protecţie, unde fusese adăpostită tocmai pentru a scăpa de proxeneţi * Ultimele informaţii indică că tânăra s-a întors la vechea „ocupaţie”, în mrejele căreia a căzut de la vârsta de 13 ani


Simona Florina Păun s-a născut pe 15 mai 1997, fiind fiica cea mai mare a unei familii modeste din Vânători. Nimic neobişnuit până aici, dar un eveniment nefericit a curmat mult prea devreme evoluţia firească şi normală a fetiţei, care la teribila vârstă de 13 ani şi-a văzut familia destrămată şi a ajuns să facă cele mai proaste alegeri.

„Când era în clasa a VI-a, eu m-am despărţit de soţie şi Simona a rămas cu mine. S-a înhăitat cu o fată mai mare ca ea cu doi ani, Georgiana, şi a apucat-o pe căi greşite. A abandonat şcoala şi a plecat de acasă”, ne povesteşte Marian Păun, tatăl Simonei.

Lipsită de controlul familiei şi atrasă către „magia” banilor obţinuţi uşor, Simona şi-a luat lumea în cap şi a ajuns să suporte drama prin care trec sute de minore traficate de proxeneţi. Astfel, potrivit datelor existente la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul Urmăriri din cadrul IPJ Galaţi, BCCOA Bucureşti, fata a fost victima unor traficanţi de carne vie, fiind internată, pentru protecţie, în centrul de ocrotire a victimelor traficului de persoane din Galaţi.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 3852 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2013 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.