Ilegalităţi săvârşite cu repetiţie: Cei şapte contrabandişti gălăţeni, dintre care doi poliţişti, au fost arestaţi

Ilegalităţi săvârşite cu repetiţie: Cei şapte contrabandişti gălăţeni, dintre care doi poliţişti, au fost arestaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judecătorii Tribunalului Galaţi au decis arestarea celor şapte inculpaţi reţinuţi miercuri dimineaţă de procurorii DIICOT în urma mai multor percheziţii domiciliare. Neculai Titi Comănescu şi Daniel Necula - ambii angajaţi ai MAI, Mihăiţă Şerban, Silviu Ali, Marian Claudiu Brener, Cornel Nevodaru şi Nicuşor Cotloguţ au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile după ce au fost audiaţi mai multe ore de completul de judecată.

Daniel Necula şi cumnatul său, Claudiu Marian Brener, nu sunt pentru prima dată în faţa completului de judecată. Procurorii DIICOT au mai cerut arestarea celor doi în octombrie 2012, alături de alţi trei inculpaţi, pentru aceleaşi acuzaţii ca şi în acest caz. Atunci, însă, judecătorul Alexandru Cortojan a decis să-i lase în libertate, având în vedere că „inculpaţii nu au antecedente penale, sunt căsătoriţi, au copii minori, sunt tineri, au locuri de muncă, iar lăsarea lor în libertate nu poate să prezinte sub nicio formă un pericol pentru ordinea publică”. Deşi instanţa a reţinut în motivarea deciziei că Daniel Necula nu are antecedente penale, în expunerea cauzei se vorbeşte despre faptul că, în noiembrie 2011, poliţistul de frontieră a fost prins cu 5.281 de pachete de ţigări de contrabandă în autoturismul său.

Anchetatorii susţin că, după ce a fost depistat, Daniel Necula ar fi încercat să fugă de la locul faptei lovind un poliţist. De aceea, acesta este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi pentru ultraj.

Un martor din dosarul din 2012 le-a povestit anchetatorilor că inculpaţii utilizau telefoane mobile şi cartele, pe care ulterior le distrugeau, iar viitorul număr era transmis printr-un SMS, pentru a înlătura astfel pericolul de a fi depistaţi. Procurorii DIICOT au arătat atunci că au audiat-o inclusiv pe soţia lui Necula, iar din declaraţia acesteia au rezultat „o serie de elemente în ceea ce priveşte sumele de mari de bani pe care le avea în perioada infracţională, a înţeles că acestea erau obţinute ilicit, face referire la numărul de vehicule pe care le deţinea dar şi la telefoanele şi cartelele pe care le avea, neexplicându-şi de ce acesta îşi achiziţiona un număr mare de telefoane şi le şi utiliza”, se arată în motivarea sentinţei. În acelaşi document se vorbeşte de prejudiciul creat de Necula, estimat la suma de 202.340 de lei.

După ce instanţa a decis că faţă de Necula nu trebuie luată nicio măsură preventivă, nici măcar obligarea de a nu părăsi localitatea, acesta şi-a continuat nestingherit activitatea infracţională.

Pe 3 iulie anul acesta, poliţistul de frontieră a revenit la serviciu din concediul de paternitate şi a fost pus la dispoziţia şefului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi. Conform surselor noastre, el îndeplinea activităţi administrative în cadrul Sectorului Galaţi.

De data aceasta, Necula şi ceilalţi şase inculpaţi din dosar au primit mandate de arestare, pe care însă le pot ataca cu recurs la Curtea de Apel Galaţi.

Citit 3305 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2013 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.