Lux în Penitenciarul Galaţi / Deţinuţii au telefoane mobile şi acces la internet (VIDEO)

Lux în Penitenciarul Galaţi / Deţinuţii au telefoane mobile şi acces la internet (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ciuda interdicţiilor teoretice, după gratii se fac filme şi se intră pe internet fără probleme * Oficialii instituţiei de "maximă siguranţă" au refuzat să dea ochii cu presa


Deţinuţii din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi au parte de tot confortul, deşi se află după gratii. Un filmuleţ recent postat pe internet demonstrează fără dubii acest lucru. Filmul cu pricina a fost făcut chiar de persoanele private de libertate, într-o cameră de detenţie. Şi asta în ciuda faptului că nu au voie cu telefoane mobile în instituţie. Iar asta nu e tot. Nu numai că au telefoane mobile performante, cu ajutorul cărora se filmează, ci au şi acces la internet. Filmarea a ajuns în mediul virtual după ce chiar „cameramanul” de după gratii a postat-o.

Situaţia nu este singulară. Multe dintre persoanele aflate după gratii în penitenciarul gălăţean au telefoane mobile. Şi afirmaţia este susţinută de sutele de dosare înregistrate în ţară pe numele deţinuţilor care au încercat să obţină bani înşelându-i pe alţii. Se poate spune fără teama de a greşi că metoda "Accidentul" a devenit un brand al Penitenciarului Galaţi.

Deşi e clar că instituţia are o problemă serioasă cu privire la introducerea ilegală a telefoanelor mobile în camerele de detenţie, purtătorul de cuvânt de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, Simona Costache, a refuzat să dea ochii cu presa. Telefonic, ni s-a transmis doar faptul că se va emite un comunicat de presă, în condiţiile în care, se pare, nimeni din instituţie nu ştia de existenţa filmului pe internet.

Problema din Penitenciarul Galaţi persistă de luni de zile, dar nimeni nu ia nicio măsură. Ultima dată, deţinuţii au fost percheziţionaţi de poliţiştii brăileni, care au confiscat câteva telefoane mobile şi 25 de SIM-uri, acestea fiind de altfel capturi uzuale, la fiecare dintre acţiunile de gen desfăşurate la Galaţi.

Până la închiderea ediţiei, comunicatul promis de purtătoarea de cuvânt nu a fost trimis. Semn că instituţia refuză să facă comentarii cu privire la ceea ce se întâmplă în unitatea de detenţie gălăţeană.

 

Citit 12346 ori Ultima modificare Marți, 20 August 2013 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.