Traficanţi de etnobotanice în Galaţi, lăsaţi în libertate de judecători

Traficanţi de etnobotanice în Galaţi, lăsaţi în libertate de judecători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au prins în flagrant doi traficanţi de etnobotanice, pe care i-au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Ulterior, pe baza probelor administrate la dosar, procurorii au cerut instanţei de judecată arestarea preventivă pentru cei doi. Judecătoria Galaţi a respins însă propunerea şi a decis că traficanţii pot fi cercetaţi în libertate, decizie menţinută şi după judecarea la Tribunalul Galaţi a recursului formulat de procurori.

Comerţ şi consum de substanţe verzi

Decizia instanţei a rămas definitivă, deşi anchetatorii au stabilit că cei doi, Haissam Abid şi Alexandru Hamid Abid, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, în perioada iulie - august 2013, au efectuat operaţiuni de procurare, depozitare şi vânzare de produse despre care ştiau că produc efecte psihoactive, respectiv compusul AM 2201 (cannabinoid sintetic), substanţă interzisă în Uniunea Europeană.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 4679 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2013 22:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.