Machena află astăzi dacă rămâne după gratii. Magistraţii vor decide asupra dosarului privind traficul de droguri

Machena află astăzi dacă rămâne după gratii. Magistraţii vor decide asupra dosarului privind traficul de droguri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Tribunalului Galaţi au prelungit ieri mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Ionel Moca, zis Machena, în dosarul de trafic de droguri anchetat de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi. În acelaşi dosar mai sunt arestaţi Ştefan Lucian Coroagă şi Robert Vasile Cocu, complicii lui Machena în afacerea cu droguri.

Vă reamintim că Ştefan Lucian Corangă - zis Luci, Robert Vasile Cocu - Roberto şi Ionel Moca - Machena sunt acuzaţi de trafic de droguri de mare risc (cocaină) în formă continuată şi complicitate la această infracţiune, de trafic internaţional de droguri de mare risc, precum şi de conducerea unui BMW pe drumurile publice fără permis. Toate acestea au fost comise începând din aprilie până în iunie 2011. În acelaşi dosar au mai fost acuzaţi Paraschiv Corangă - Pachel şi Nicoleta Daniela Corangă.

Paraschiv, zis Pachel, locuia în acea perioadă în Spania, în apropierea Madridului, el fiind cel care aducea cocaina în ţară. După ce era procurată, cocaina era deţinută, oferită şi distribuită, în diverse cantităţi, către diferite persoane. Un gram de drog era vândut contra sumei de 10 euro.

Cocaina şi sex pentru gălăţence minore

Machena era şeful grupului, el ocupându-se să atragă fete minore, pe care le momea cu cocaină. Racola tinere cu care întreţinea raporturi sexuale, după care le obliga să se prostitueze. Aceasta infracţiune face însă obiectul unui alt dosar penal, aflat pe rolul instanţelor de judecată, cauză în care au fost date deja şi condamnări.

Din cercetări a reieşit că Machena a procurat în mai multe rânduri „cocaină în amestec cu fenacetină, levamisole şi teracaină”, pe care o vindea mai multor clienţi.

Prinşi în flagrant

La începutul lunii decembrie 2010, un tânăr i-a înmânat lui Machena opt doze de cocaină pe care acesta le-a deschis pentru prizare sub formă de liniuţe, după care le-a oferit pentru consum membrilor găştii cu care se întreţinea la clubul Atlantic din Galaţi. O fată minoră, N.I., a consumat cocaină, după care, împreună cu Moca şi cu alte două tinere, au urcat la etaj pentru o partidă de sex.  De altfel, în timpul cercetărilor, N.I. a declarat că a mai participat  la astfel de  „petreceri”.

În iunie 2011, „Luci” a vrut să-i returneze lui Pachel, în Spania, nişte cocaină care se umezise pe drumul spre România. Procurorii DIICOT Galaţi au organizat la acea vreme un flagrant în urma căruia au fost reţinuţi Luci şi Roberto. N-a scăpat apoi nici Nicoleta Daniela Corangă, care, în mai multe rânduri, l-a ajutat pe Luci, soţul său, la comercializarea cocainei.

După finalizarea cercetărilor, dosarul a ajuns la Tribunalul Galaţi. Se întâmpla în aprilie 2012. În acelaşi an, în februarie, Machena, a fost însă pus în libertate la Curtea de Apel Galaţi. El a primit un nou mandat de arestare în ianuarie 2013, fiind încarcerat abia în februarie, după ce a omorât două persoane într-un accident rutier petrecut pe raza comunei Schela.

Citit 4523 ori Ultima modificare Luni, 26 August 2013 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.