La Înalta Curte: Timp de respiro pentru Marinela Dobrea, fosta directoare de la Protecţia Copilului

La Înalta Curte: Timp de respiro pentru Marinela Dobrea, fosta directoare de la Protecţia Copilului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marinela Dobrea, fosta directoare de la Protecţia Copilului, se va judeca la Înalta Curte abia anul viitor, începând cu 23 ianuarie.

Aceasta este ultima instanţă la care se mai poate schimba ceva în acest dosar de corupţie. Dacă Tribunalul i-a condamnat pe inculpaţi la pedepse cu suspendare, la amenzi, mergând într-un caz chiar şi pe achitare, Curtea de Apel Galaţi s-a dovedit a fi mult mai dură, Marinela Dobrea fiind condamnată la patru ani de puşcărie cu executare. Fiica sa, Raluca Dobrea, dar şi o altă inculpată, Alina Ştefania Radu, primind câte trei ani şi zece luni, respectiv, trei ani şi trei luni de închisoare. Ceilalţi inculpaţi au rămas condamnaţi cu suspendare şi în funcţie de faptele comise trebuie să achite prejudiciul de aproximativ 700.000 de lei cauzat Protecţiei Copilului.

Procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe cei opt inculpaţi, acuzându-i că împreună, prin licitaţiile efectuate, prin atribuirea unor servicii firmelor agreate de conducerea de atunci, dar şi prin utilizarea greşită a unor fonduri europene au prejudiciat instituţia cu aproximativ 700.000 de lei.

Pentru că toţi inculpaţii au fost trimişi în judecată în stare de libertate, în ciuda condamnărilor cu executare, ei vor rămâne în libertate până când decizia va deveni definitivă. Astfel că toţi cei implicaţi mai au un răgaz până anul viitor, când se va pronunţa şi ultima instanţă. Trebuie precizat că Înalta Curte are posibilitatea de a schimba decizia Curţii de Apel sau de a o păstra întocmai.

Citit 2034 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2013 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.