Dosar cu steroizi la Vama Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei colete care au ajuns recent în Vama Galaţi, tocmai din Statele Unite ale Americii, au făcut ceva vâlvă  printre lucrătorii instituţiei amintite şi nu numai.

Coletele sosite la data de 4 februarie 2009 cântăreau vreo 30 de kilograme şi îl aveau ca destinatar pe gălăţeanul Ciprian J. Problema a fost că cei de la Autoritatea Naţională a Vămilor – Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi au întocmit un proces verbal de reţinere a  celor trei colete.

De ce? Le-a mirosit că în acele pachete venite tocmai de peste Ocean ar fi ceva dubios. Ce să fie? Erau, iniţial, doar suspiciuni că în ele ar fi substanţe aflate pe lista celor interzise, listă cuprinsă în prevederile Legii 104/2008, privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit de substanţe interzise.

E vorba de substanţe cum ar fi steroizi anabolici sintetici (din aceia care umflă muşchii); testosteron; eritropoietina; hormoni de creştere; substanţe chimice care  sporesc producerea naturală şi eliberarea de testosteron prin hormoni de creştere.

Poliţia şi Parchetul cercetează

De la procurorul Sorin Leau, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi am aflat că destinatarul coletelor nu va scăpa cu una cu două, din moment ce, în dosarul iniţiat pe această temă, se fac cercetări care fac referire la traficul de substanţe toxice, aşa infracţiune prevăzută  în Legea 104/2008.

Infracţiunile ce intră sub incidenţa art.16 din legea amintită pot fi pedepsite cu închisoare pe o perioadă cuprinsă între unu şi trei ani sau cu amendă între 5.000 şi 25.000 lei, iar cele cuprinse în prevederile art.17 din aceeaşi lege pot fi pedepsite cu închisoare (de la unu la trei ani) sau cu amendă între 4.000 şi 15.000 de lei.

Tot de la procurorul Sorin Leau  am aflat că, iniţial, sesizarea cu privire la un eventual trafic de substanţe interzise a fost făcută la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, după care dosarul cauzei a fost trimis la organele de poliţie pentru cercetările care se fac în prezent sub supravegherea procurorului de la unitatea de parchet amintită mai sus.

Citit 2062 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.