Tribunalul Bacău a decis: Ani grei de închisoare pentru fostul şef DSVSA Galaţi şi patronul "Albo"

Tribunalul Bacău a decis: Ani grei de închisoare pentru fostul şef DSVSA Galaţi şi patronul "Albo"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, la Tribunalul Bacău, s-a dat prima sentinţă penală în "Albo", care-i are în prim-plan pe dr. Viorel Gheorghiţă, fostul şef al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi şi pe Neculai Dumitru, patronul grupului de firme"Albo".

Şapte dintre cei 21 de inculpaţi din dosar au primit condamnări cu executări, în vreme ce restul s-au ales cu pedepse cu suspendare. Instanţa i-a condamnat  pe Neculai Dumitru şi Viorel Gheorghiţă la câte şapte ani de închisoare, cu executare. Inculpaţii Lenuţa Catrin, Cristinel Mătură şi Eugenia Şendrea au primit câte trei ani de închisoare cu executare. În plus, Gheorghiţă şi Lenuţa Catrin trebuie să achite statului român despăgubiri civile în valoare de 209.000 lei.

Instanţa a decis şi confiscarea de la Top Meat Food şi de la Neculai Dumitru a 426.166 lei şi a 202.877 de kilograme de carne. Judecătorii au păstrat sechestrul pe cei 10.850 de euro şi asupra a două apartamente, aparţinând lui Dumitru. Lui Gheorghiţă, Tribunalul Bacău i-a păstrat sechestru pe apartament şi pe suma de 2.605 euro, iar Lenuţei Catrin pe un autoturism. Gheorghiţă şi Dumitru trebuie să achite cheltuieli de judecată de 110.000 lei.

Cele trei firme inculpate în acest dosar au fost amendate, astfel: Top Meat - 10.000 de lei, Duagro SRL - 2500 de lei şi Aurora Com SRL Odobeşti - 2.500 de lei.

Decizia nu este definitivă.

Reamintim că în vara lui 2011, DNA l-a reţinut pe Viorel Gheorghiţă, acuzându-l de fapte de corupţie. Procurorii i-au reproşat şefului DSVSA Galaţi faptul că a acordat protecţie unor afacerişti care au introdus pe piaţă produse din carne care au pus în pericol viaţa gălăţenilor. Oamenii legii au făcut atunci percheziţii la punctele de lucru ale firmei Top Meat Food, unde au pus sub sechestru mari cantităţi de alimente suspecte.

Citit 8047 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2013 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.