Falsificatori de carduri trimişi în judecată de DIICOT Galaţi

Falsificatori de carduri trimişi în judecată de DIICOT Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat de curând ancheta într-un dosar privind un grup infracţional organizat, care se ocupa, printre altele, cu falsificările de carduri. Inculpaţii din dosar, Răzvan Drăguş, zis „Razu”, Grigore Neagu, zis „Grig” sau „Gogu”, şi Cristinel Stoica, zis „Copilu”, au fost deferiţi justiţiei, urmând să fie judecaţi de magistraţii Tribunalului Galaţi.

În urma cercetărilor, procurorii DIICOT au arătat că, în cursul anilor 2009-2010, Răzvan Drăguş, la acea vreme membru al trupei Avantgarde, şi Grigore Neagu, administratorul unei firme de pază, au constituit, împreună cu alte persoane, printre care şi Cristinel Stoica, un grup infracţional organizat în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin comiterea de fraude cu carduri bancare clonate. Cei doi, împreună cu membrii grupării, mai arată procurorii, au falsificat mai multe carduri, dar au şi determinat alte persoane să facă acest lucru, după care au încercat să efectueze retrageri de bani de la diferite ATM-uri (bancomate) atât din ţară, cât şi din străinătate, fără a avea acordul titularilor conturilor. Se pare că datele pentru clonarea cardurilor erau obţinute cu ajutorul unor dispozitive montate la bancomatele băncilor.

Retragere neautorizată de bani

Ancheta în această cauză a început în decembrie 2009, când un gălăţean a depus plângere pentru că a rămas fără 1.400 de lei în cont, după ce o persoană neautorizată a scos banii de la un bancomat din oraş. Ulterior plângerii, procurorii DIICOT, pe baza înregistrărilor video de la bancomatul de la care au fost retraşi banii, l-au identificat pe cel care a făcut tranzacţia în persoana lui Cristinel Stoica. Astfel, cercetările au fost extinse, anchetatorii aflând şi de alte cazuri similare, unul dintre ele vizându-l pe Răzvan Drăguş, care a încercat să scoată bani folosind carduri contrafăcute, acestea fiind însă blocate de bancomat.

În timpul anchetei, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc. Unul dintre inculpaţi, care lucra ca barman la restaurantul lui Răzvan Drăguş, distribuia drogurile, cocaină, chiar la locul său de muncă. Acesta a fost motivul pentru care procurorii au efectuat o percheziţie la restaurantul cu pricina, în urma căreia au fost identificate, în biroul lui Răzvan Drăguş, echipamente destinate compromiterii ATM-urilor şi falsificării instrumentelor de plată electronică, precum şi 189 de carduri falsificate. 

În iunie 2011, procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă a lui Drăguş şi a lui Neagu, aceştia stând după gratii o lună de zile. Atât Neagu, cât şi Stoica sunt cunoscuţi cu antecedente penale, ambii fiind recidivişti, ultimul fiind chiar eliberat condiţionat. Mai mult, Cristinel Stoica s-a sustras urmăririi penale, audierea lui fiind imposibilă. Acum, cei trei inculpaţi vor da explicaţii în faţa judecătorilor, care le vor aplica şi pedepsele cuvenite.

Citit 8273 ori Ultima modificare Marți, 05 Noiembrie 2013 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.