A rănit doi poliţişti şi le-a avariat maşina/ Se teme de părtinire şi a cerut strămutarea procesului

A rănit doi poliţişti şi le-a avariat maşina/ Se teme de părtinire şi a cerut strămutarea procesului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce a accidentat doi poliţişti, fiind acuzat de tentativă de omor deosebit de grav, Vasile Ciochină a solicitat strămutarea dosarului * Cum victimele şi jumătate din martori sunt poliţişti, inculpatul se teme că procesul ar putea fi soluţionat părtinitor

În dosarul lui Vasile Ciochină, care a rănit doi poliţişti în fuga lui de a nu fi prins la volan fără permis, avocatul inculpatului a anunţat că a făcut o cerere de strămutare a procesului. Acesta a explicat că, din cauza faptului că părţile vătămate sunt poliţişti la Rutieră şi a faptului că jumătate dintre martori sunt colegi ai lor, prin strămutarea procesului nu doreşte decât să înlăture eventuale suspiciuni că procesul ar putea fi judecat incomplet.

În instanţă au venit şi poliţiştii răniţi în incidentul produs de Ciochină, pe 28 aprilie, dar şi Constantin Davidescu, tânărul care, în aprilie, luase totul asupra lui, spunându-le anchetatorilor că el ar fi fost la volanul maşinii cu pricina. El este acum acuzat de favorizarea infractorului. Atât poliţiştii vătămaţi, cât şi Davidescu au cerut timp pentru a-şi angaja avocaţi.

Solicitarea de strămutare a procesului se va judeca pe 19 decembrie, la Curtea de Apel.

Teama de a nu ajunge după gratii

Reamintim că în luna aprilie, pe DN 25, şoferul unei maşini a refuzat să oprească la semnele poliţiştilor, care-i indicau să tragă pe dreapta. Era vorba de Vasile Ciochină, care era însoţit de o femeie. Ştiind că nu are carnet, dar mai ales că abia fusese pus în libertate condiţionat, Ciochină a ales să fugă de poliţişti. A intrat în maşina oamenilor legii, împingând-o pe contrasens. În urma acestei manevre, autoturismul Poliţiei a fost acroşat de un microbuz, iar cei doi poliţişti au suferit mai multe leziuni. Toate autovehiculele implicate au avut de suferit de pe urma impactului. Acesta este şi motivul pentru care atât Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, cât şi cei doi poliţişti s-au constituit părţi vătămate în proces.

La acel moment, Ciochină a reuşit să fugă, ancheta rămânând în curtea Parchetului de la Lieşti. Pentru că era vorba de poliţişti răniţi, cei de la Lieşti şi-au declinat competenţa în favoarea Parchetului Tribunalului. Iniţial, Davidescu s-a prezentat în faţa anchetatorilor, luând totul asupra sa, dar declaraţiile martorilor indicau altceva, iar în final s-a ajuns la adevăratul vinovat. Acesta a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav, iar Davidescu este judecat pentru favorizarea infractorului.

Citit 2299 ori Ultima modificare Luni, 16 Decembrie 2013 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.